Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a face o liposuctie

Exista un motiv pentru care liposuctia este una dintre cele mai populare interventii estetice in  lume. Este o procedura excelenta de conturare a corpului care ofera rezultate imediate. Dar inainte de a face acest pas, trebuie sa intelegeti la ce trebuie sa va asteptati. Iata cinci lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand va decideti sa va programati pentru o astfel de interventie.

1. Liposuctia este pentru modelare, nu pentru pierderea in greutate

O perceptie gresita despre liposuctie este ca ar fi o interventie pentru a slabi. Asadar, daca considerati liposuctia o modalitate de a rezolva o problema de greutate, din pacate, nu functioneaza in acest fel. Cand cresti in greutate, grasimea suplimentara tinde sa se raspandeasca in intregul corp. Liposuctia vizeaza zone problematice specifice, cum ar fi „aripioarele” sau grasimea de pe burta, dar nu poate rezolva surplusul de grasime de pe intregul corp.

         In loc sa percepi liposuctia ca o modalitate de a pierde in greutate, gandeste-te la ea ca o interventie de remodelare a unei zone a corpului, pentru a se armoniza cu restul corpului. De asemenea, nu uitati ca grasimea se poate aduna din nou, de aceea este important sa adoptati obiceiuri de viata sanatoase pentru a obtine si a mentine cele mai bune rezultate.

2. Pacientii cu o greutate optima obtin cele mai bune rezultate

Cele mai citite articole

Liposuctia va va oferi cele mai bune rezultate daca sunteti deja la o greutate optima. Daca faceti aceasta interventie cand aveti o greutate mai mare, rezultatele nu vor fi atat de bune. Studiile arata ca pacientii care sunt cei mai fericiti cu rezultatele interventiilor chirurgicale care contureaza corpul sunt cei care si-au asumat angajamentul de a avea o alimentatie sanatoasa si fac exercitii fizice inainte de procedura.

Daca va ganditi ca liposuctia va va motiva sa pierdeti in greutate si sa va mentineti in forma, ne pare rau sa va spunem ca, de obicei, se intampla invers – acesti pacienti vad o imbunatatire a aspectului lor si  vor fi mai putin motivati sa se mentina in forma.

3. Medicul estetician va alege cea mai potrivita metoda de liposuctie

Exista mai multe tipuri de instrumente de liposuctie. Lipectomia asistata prin aspiratie se bazeaza pe tuburi inguste pentru a „aspira” grasimea. Instrumentele de liposuctie asistata sunt deseori utilizate in zonele in care grasimea este mai ferma sau mai densa. Acestea folosesc vibratii, lasere sau lichide pentru a ajuta la desprinderea si eliminarea grasimii.

4. Liposuctia nu va intinde pielea lasata

Din pacate, unii agenti de publicitate sustin ca tehnica lor de liposuctie poate ajuta la intinderea pielii. Acest lucru pur si simplu nu este adevarat. Ganditi-va in felul urmator: daca aveti o punga umpluta cu lichid si eliminati o cantitate mare de lichid, peretii pungii devin mai intinsi? Nu. Ei bine, pielea ta este ca punga, iar grasimea ta este lichidul din ea. Daca eliminati o gramada de grasime dintr-o zona, pielea dvs. va fi probabil mai lasata. Daca sunteti relativ tanar(a) si aveti o elasticitate buna a pielii, atunci pielea dvs. se va „retrage” bine dupa liposuctie. Cu toate acestea, daca aveti deja pielea lasata, atunci liposuctia poate inrautati problema. In aceste cazuri, trebuie sa combinati liposuctia cu o procedura de intindere a pielii.

Cele mai citite articole