Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 lucruri importante la infiintarea unui PFA

Fie ca esti la inceputul carierei sau deja ai experienta in campul muncii, si detii un atestat sau documentatie justificativa a experientei in domeniul in care ti-ai dori sa iti orientezi parcursul profesional, o infiintare PFA poate fi solutia minune cea mai avantajoasa. 

  Persoana fizica autorizata reprezinta cea mai simplista entitate comerciala care este recunoscuta de legislatia aplicabila din domeniu de pe teritoriul Romaniei. 

  Activitatile realizate de Persoane Fizice Autorizate sunt reglementate de Legea nr. 26/1990 privind Registrul Comertului, prin OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare si prin capitolul II din Codul Fiscal actualizat in 2020.


 Acum ca ti-ai facut o idee despre ce ar presupune o infiintare firma PFA, iti poti pune proiectele în mișcare rapid, fără stres și fără deplasări. Your-Consult e o companie revolutionara de consultanta in afaceri care iti poate oferi servicii integrate si sprijin profesional in sensul dezvoltarii unui business iar rezultatul cu siguranta iti va depasi asteptarile. 

Cele mai citite articole

 Un antreprenor care se afla la inceput de drum dar care tinde spre succes mereu va apela la o companie specializata care va fi pilon profesional de sprijin prin eliminarea deplasarilor la institutii publice, statul la cozi infernale, traducerea legislatiei actuale intr-un limbaj uman si accesibil si mai ales reducerea birocratiei istovitoare. Online-ul este viitorul, reprezinta noua realitate, care va reduce din timpul pretios pe care il petrecem in scopuri care desi par primordiale, sunt inutile atat timp cat avem la indemana solutii inovative, rapide, care pot garanta 100% succes. Un om de succes stie sa-si gestioneze eficient timpul. 

Daca esti convins de traiectoria pe care doresti sa o urmezi, trebuie doar sa pui la dispozitia consultantului potrivit o serie de acte necesare firma, acte necesare PFA: 

  • Copia actului de identitate a fondatorului, conform cu originalul;
  • Actul de spatiu unde va fi gazduit nucleul firmei, adica a sediului social, locatia unde va fi primita corespondenta si actele juridice ale firmei PFA;
  • Este conditie obligatorie depunerea unor documente justificative( certificate de atestare profesionale, diplome, certificate sau adeverinte care sa ateste absolvirea unei institutii de invatamant etc.)  care sa ateste pregatirea profesionala in domeniul vizat in scopul caruia se opereaza aceasta infiintare firma PFA. 

Avand ca baza aceste acte necesare PFA, se va intocmi dosarul de infintare PFA, totul desfasurandu-se online, ferindu-te de: 

  • Birocratie obositoare si munca juridica de chinez( Tocmai din pricina aceasta, unii oameni renunta la ideea de afacere);
  • Timp pierdut la cozi (O infiintare PFA presupune timp pe care il pierzi in asteptare la cozi, pe care il pierzi intocmind documente, platind timbre, ridicand documente etc).
  • Dosare respinse (O infiintare PFA daca este realizata de un om fara experienta in intocmirea documentelor de acest tip, poate fi ingreunata de unele mici greseli ce se pot strecura la intocmire, ducand astfel la amanarea sau in cel mai rau caz la respingerea dosarului. )

Toate aceste motive enumerate mai sus fac dintr-o infiintare firma PFA online o optiune extrem de atractiva, la indemana oricui si care paveaza drumul spre succes antreprenorial. 

Cele mai citite articole