Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Informații inedite despre burger

Fiind unul dintre cele mai consumate feluri de mâncare din lume, burgerul are parte și de câteva incertitudini, una dintre ele fiind țară unde acesta a fost inventat. Ceea ce este sigur însă este că America l-a făcut cunoscut în lume. Cu toate acestea, până în anul 1904, burgerii nu au fost populari în această țară. Însă mai există astfel de curiozități legate de burger.

Spre exemplu, deși se știe că rețeta originală este cu carne de vită, una dintre variante vorbind despre o bucată de carne de pui friptă, pusă între două felii de pâine, pe când o altă despre rețeta de “cârnaț hamburg” pusă pe pâine prăjită. În plus, celelalte sortimente de burger au apărut abia la începutul secolului trecut.

De asemenea, burgerii reprezintă peste 60% dintre sandwich-urile vândute la nivel Mondial, numai americanii consumând aproximativ 50 de miliarde de burgeri pe an. Primul fast-food care a și vândut primul burger a fost în 1921.

Există chiar și recorduri mondiale cu burger. Unul dintre acestea este recordul pentru mâncatul unui burger – 27 de minute pentru un burger de 4 kg, unul obișnuit cântărind doar câteva sute de grame. Însă cel mai mare a fost făcut în anul 1982 și cântărea 1628 kg, 10 000 de persoane fiind prezente la stabilirea recordului, dar și pentru a gustă din gigantul burger.

Totodată, cel mai scump burger – Fleur Burger 5000 – a fost vândut cu 5000 de dolari și conținea trufe negre, foie gras și carne de vită Kobe. Acesta a fost servit alături de o sticlă de Château Petrus, din 1990, în Las Vegas.

Accesibilitatea a crescut popularitatea burgerului

Pornind de la ingredientele conținute, burgerul poate fi considerat un fel de mâncare sănătos, deoarece conține surse de fier, proteine și vitamina B12, dar sosurile adăugate îl transformă într-o mâncare nesănătoasă. Însă dacă este pregătit corect și consumat periodic, dezavantajele aduse sănătății sunt minime. În plus, există și variante sănătoase ale acestora, care aduc într-adevăr beneficii corpului.

Ceea ce a contribuit la transformarea burgerului într-un fel de mâncare internațional au fost în primul rând ingredientele, care sunt la îndemână oricui și ușor de combinat, dar și faptul că este o mancare ce poate fi rapid consumată și ușor de găsit, la îndemână oricui, indiferent dacă este vorba de o zi obișnuită, de lucru, sau o vacanță.

În plus, dacă alături se mai află și o porție de cartofi prăjiți, va fi un adevărat festin, o feerie pentru papilele gustative. Aceștia reprezintă garnitura preferată pentru 60% dintre fanii burgerilor, conform unui sondaj efectuat în anul 2013, iar 16% dintre aceștia preferă inelele de ceapă.

Deși, inițial, burgerii au fost un tip de mâncare fast-food, prin folosirea unor ingrediente proaspete și gustoase, aceștia s-au transformat într-un preparate gourmet, pregătit de chefi bucătari, ajungând astfel pe masă și celui mai pretențios gurmand.  Din acest motiv, burgerul a devenit unul dintre cele mai populare preparate, comandat de clienți în toată lumea.