Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Află aici detalii despre cum să alegi cea mai bună centrală termică pe gaz!

Centralele termice au rolul de încălzirea a apei sau a atmosferei. Acestea sisteme tind să încălzească locuințele mai uniform și mai confortabil. Dacă decizi să cumperi unul din modelele de centrale termice pe gaz, atunci trebuie să iei în considerare mai mulți factori care pot avea impact asupra centralei, care va fi ideală pentru casa sau afacerea ta. Centralele termice sunt scumpe și cumpărarea uneia noi poate fi un proces complicat dacă ai puține cunoștințe. 

Poți lua legătura cu un inginer, deoarece acesta are cunoștințe complete despre funcționarea centralei termice pe gaz și ce ar trebui să cauți la modelul ales. Cumpărarea unei centrale îți poate ușura iernile, deoarece poți menține un mediu cald în casă și nu trebuie să îți faci griji cu privire la dușurile reci. Centralele sunt de diferite tipuri și trebuie să te gândești care se potrivește cel mai bine în casa ta.

Iată factorii importanți de luat în considerare atunci când alegi o centrală pe gaz:

  • Buget

Toată lumea are propriul buget pentru cumpărarea unui anumit lucru. Caută și află care centrale se încadrează în bugetul tău. Este important să știi lucrurile pe care ți le poți permite și să nu ieși din buget pentru a cumpăra ceva. Caută marca, dimensiunea, capacitate, căci centralele diferă și au prețuri diferite, iar o centrală poate funcționa cel puțin 10 ani, deci cumpără cea mai bună variantă, în funcție de nevoile și bugetul tău.

  • Tipul cazanului

Există puține opțiuni privind tipul de cazane pe care le poți cumpăra în funcție de proprietate, cerință și buget. Iată câteva dintre cazane: 

  • Cazan combinat

Un cazan combinat este atât un cazan de încălzire centrală, cât și un încălzitor de înaltă eficiență pe o singură unitate de condensare. Aceste cazane tind să încălzească apa direct de la rețea, astfel încât să poți obține apa fierbinte atunci când deschizi robinetul. Nu este nevoie de un cilindru sau rezervor pentru stocarea apei. Acest lucru este rentabil și potrivit pentru familiile mici. 

  • Cazan de sistem

Cazanele de sistem sunt cazanele mari care ocupă spațiu pentru depozitarea buteliei de apă caldă. Componentele sistemului de apă caldă sunt construite în interiorul acestuia, ceea ce facilitează și rapid instalarea.

  • Cazan regulat

Cazanele obișnuite, cunoscute și sub denumirea de cazane tradiționale sau convenționale, sunt cele mai potrivite pentru casele care au un sistem de încălzire conectat la o butelie de apă caldă. Aceste cazane necesită un rezervor de stocare a apei reci pentru a menține nivelul apei și a alimenta cilindrul de apă caldă al sistemului de încălzire centrală.  

  • Dimensiunea centralei

O considerație importantă este dimensiunea centralei. Există, în principal, două considerații în ceea ce privește dimensiunea:

  • Dimensiunea fizică a cazanului

Cel mai bine ar fi să te gândești unde vrei să amplasezi centrala. Acestea au dimensiuni fizice diferite și, în funcție de spațiu, trebuie să decizi ce model poți avea la domiciliu.

  • Capacitate de încălzire și apă caldă 

Capacitatea de încălzire și apă caldă este afectată de dimensiunea proprietății, dormitoarelor, caloriferelor și băilor și de numărul de persoane care locuiesc în casa ta. Trebuie să obții dimensiunea centralei în funcție de dimensiunea proprietății tale.

  • Garanția centralei

Toate centralele de mărci bune vin cu o garanție de cel puțin 2 ani de la producător. Unele companii sau mărci oferă o garanție de 5 ani sau mai mult, iar centralele de gamă premium pot avea o garanție de 10 ani. Practic, garanția centralei este ca și asigurarea acesteia. 

Când vine vorba de cumpărarea unei centrale noi, toată lumea trebuie să se gândească, deoarece cazanele sunt scumpe, iar instalarea acesteia este o sarcină dificilă. De asemenea, este important să instalezi noua centrală cu ajutorul unei persoane experimentate. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!