Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aparatul de fabricat cuburi de gheață, un must have pentru localul tău!

La distribuitorii de echipamente HoReCa se găsesc acum numeroase modele de mașini cuburi de gheață

Tu ți-ai procurat deja un astfel de aparat frigorific pentru localul tău?

Dacă ai o afacere de catering, fie că este vorba de o cafenea, de un bar sau de un restaurant care servește băuturi cu gheață, atunci cuburile de gheață sunt cu adevărat indispensabile. 

Necesitatea de a produce cantități mari de gheață pentru a răci băuturile sau pentru a afișa în vitrine diferite sortimente de alimente, până la urmă te va determina să achiziționezi și tu un aparat de fabricare a gheții de capacitatea potrivită business-ului tău. Dacă îl alegi în mod corect, acest echipament frigorific profesional îți va servi timp de mulți ani după achiziționare, deci nu ezita să îl comanzi cât mai repede! 

Cum alegi mașina de produs cuburi de gheață bună pentru afacerea ta?

Dacă te hotărăști să îți dotezi unitatea HoReCa și să îți comanzi rapid un aparat de produs cuburi de gheață, acordă o atenție deosebită capacității nominale a mașinii de gheață. 

Pornește de la faptul că pentru majoritatea localurilor de alimentație publică, temperatura de +10 grade Celsius pentru apa de alimentare și temperatura de +20 grade Celsius pentru aerul din spațiul unităților sunt considerate condiții ideale de performanță. Doar că, dacă ar fi să fim corecți, în practică este aproape imposibil să se realizeze astfel de temperaturi optime. 

O modalitate de a remedia acest lucru, fără a face greșeala multor restaurante, este de a evita plasarea echipamentelor de fabricat cuburi de gheață în bucătăriile profesionale, adică în niște spații unde aerul este de obicei destul de fierbinte. 

Performanța în materie de producere a gheții într-un loc mai răcoros va fi mult mai mare, iar durata de viață a echipamentului profesional va fi mai îndelungată. 

Nu mai vorbim de faptul că gheața, depozitată chiar și într-un recipient special, se topește mult mai repede pe măsură ce temperatura din încăperea respectivă crește.

Cele mai citite articole

Un alt factor care afectează performanța gheții este curățenia mașinii de produs cuburi de gheață. Acest lucru este necesar pentru a îndepărta calcarul acumulat în mod regulat în echipamentul frigorific pe care îl deții. Orice urmă de calcar care se adună pe plăcile de răcire reduce foarte mult capacitatea echipamentului de producere a gheții.

De ce este nevoie de cuburi de gheață pentru răcirea corectă a băuturilor?

Cuburile se topesc mai încet decât fulgii de gheață sau granulele. Sunt folosite cel mai adesea pentru prepararea cocktailurilor și pentru răcirea și amestecarea ingredientelor într-un shaker sau alte recipiente de amestecare.

Spre deosebire de cuburi, gheața pisată se topește mai repede, diluează cocktailul și răcește prea tare conținutul paharului. De aceea nu este folosit pentru amestecarea ingredientelor într-un recipient de agitare (amestecare). 

Pe de altă parte, fulgii de gheață sau granulele mici de gheață nu se pot transforma în cuburi, dar, la nevoie, pentru a obține gheață zdrobită din cuburi, e suficient să se folosească un zdrobitor de gheață sau un ciocan special. 

Cocktailuri și cuburi de gheață

Nici un cocktail nu se poate lipsi de cuburi de gheață și, în niciun caz, gheața nu ar trebui să se termine. Pentru ca totul să fie fără sincope, aprovizionează-ți localul cu o cantitate suficientă de gheață. Merită să se planifice măcar un kg de cuburi de gheață per client. 

Pentru a pregăti cocktailul perfect într-un pahar special, trebuie mai întâi să se răcească paharul. E suficient a se umple acesta până la vârf cu gheață pisată. Când paharul este acoperit, se scutură toată gheața și se scurge apa rămasă. 

Dacă gheața pisată nu este disponibilă, se pot folosi cuburi. Pentru a face acest lucru, se umple paharul cu cuburi de gheață și se toarnă apă rece în spațiul rămas între cuburile de gheață. Apoi se răstoarnă gheața și se scurge apa rămasă. 

Cuburi de gheață în paharele cu cocktailuri

Se umple întotdeauna paharele cu băutură până sus, folosind suficiente cuburi de gheață. Dacă se pune puțină gheață, aceasta se va topi rapid și se va transforma în apă, iar armonia ingredientelor din cocktail va fi distrusă, iar în plus, conținutul cocktailului nu se va mai răci la temperatura optimă.

Intră și tu pe tcromania.com să îți alegi de acolo aparatul de fabricat cuburi de gheață de care ai nevoie în unitatea ta HoReCa!

Cele mai citite articole