Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boala parodontala se poate ameliora si eradica cu un tratament parodontoza adecvat in clinici private stomatologice

Una dintre cele mai cunoscute afectiuni ale cavitatii bucale, cu urmari grave asupra dintilor si a gingiilor este parodontoza. Boala parodontala ataca gingia, determina inflamatii care duc la complicatii si la pierderea treptata a dintilor, sunt afectate si ligamentele parodontale si osul alveolar. Tesutul moale si osul care tine dintele sunt distruse cu timpul daca nu se intervine pentru prevenirea si tratarea parodontozei.

Este usor sa depistam o parodontoza aflata deja in faza agravata, gigia este foarte inflamata, isi schimba culoarea, apar si dureri, sangerari ale gingiilor. In fazele foarte grave ale bolii se retrage gingia de pe dinti si antreneaza si osul alveolar, apar pungi parodontale multiple si alveolele dentare expulzeaza dintii, ajungem sa ramane fara ei in doar cateva luni, poate ani. O cauza frecventa a parodontozei este placa dentara, dublata de lipsa unei igiene impecabile la nivelul cavitatii bucale. De la placa dentara neindepartata apare tartrul, pe tartru se depun multe bacterii, apar infectii, periajul nu mai poate indeparta tartrul, asa ca suntem nevoiti sa ne adresam medicilor stomatologi.

Parodontoza este influentata si de fumat, de pubertate sau sarcina, monopauza, menstruatie, dar si de bolile sistemice. De multe ori nu avem simptome clare pana la agravarea bolii, de aceea trebuie sa mergem in clinicile stomatologice pentru consulturi cat mai dese.

Cele mai citite articole

Clinica Excedent are stomatologi cu experienta care pot detecta si trata foarte simplu orice tip de parodontoza, tehnologiile moderne si serviciile de calitate vor contribui la un tratament parodontoza cu rezultate excelente. Daca nu avem o parodontoza foarte grava se face igienizare dentara, pariaj profesional si air-flow cu bicarbonat de sodiu si laser cleaning. Se rezolva orice probleme dentare, se elimina lucrarile care nu sunt potrivite pe dintii ramasi, se realizeaza un detartraj subgingival cu anse speciale. La Excedent se vor masura si pungile parodontale in adancime si retractia gingivala, mobilitatea dentara pentru a sti cum se poate actiona mai bine. Chiuretajul subgingival la fiecare punga parodontala va fi obligatoriu daca boala parodontala este intr-o faza ceva mai avansata si un tratament parodontoza clasic nu a dat roade.

Fazele avansate ale parodontozei sunt abordate diferit in clinicile de specialitate, intervine tratamentul cu laser, fara dureri, cu anestezie locala, se ajunge si la interventii chirurgicale avansate, daca avem pungi parodontale foarte vechi si intinse in adancime. Tehnologiile moderne intervin in aceste etape de tratament complex, se va utiliza si imobilizarea dintilor parodontotici cu atele computerizate, pentru a nu se rupe ligamentele si a nu migra dintii mai rapid din locurile lor naturale.

In cazuri extreme se impun implanturi dentare cand se pierd prea multi dinti si nu se pot face alte lucrari, dar doar dupa ce nu mai exista afectiunea la nivelul gingiilor. La trei sau sase luni sunt facute controale, ca tratament adjuvant doar se administreaza si vaccin pentru parodontoza. Chiar

Cele mai citite articole