Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Butelii GPL pentru incalzirea casei

Paradoxal, in lumea moderna, conducta centrala nu este inca disponibila peste tot. Si oamenii trebuie sa foloseasca lemne sau electricitate pentru a incalzi spatiile. Cu toate acestea, exista o alta modalitate – incalzirea casei cu butelii GPL. Aceasta este o alternativa buna la incalzirea cu combustibil solid si electric daca nu este posibila conectarea unei case private la conducta centrala pe gaz. 

Desi incalzirea cu propan-butan GPL este putin mai costisitoare, in ceea ce priveste proprietatile sale, un astfel de combustibil nu este practic diferit de gazul care trece prin conducta. O butelie pe gaz pentru incalzire este adesea folosita intr-o casa privata sau intr-o casa de la tara in care suprafata incalzita nu depaseste 100 mp. La alegerea unei butelii pe gaz ar trebui sa iei in considerare principalele proprietati ale centralei.

Cand se foloseste incalzirea cu GPL?

Nu exista interdictii directe sau masuri restrictive privind incalzirea autonoma cu butelii pe gaz intr-o locuinta privata. Cu toate acestea, incalzirea unei case cu butelii pe gaz nu este intotdeauna rationala, deoarece obtinerea energiei termice in acest mod necesita costuri considerabile. 

Incalzirea unei case cu o butelie de gaz este avantajoasa numai daca suprafata care trebuie incalzita este de pana la 100 mp, ai o buna izolatie termica a casei pentru minimizarea pierderilor de caldura. Amenajarea incalzirii unei case private cu butelii pe gaz se realizeaza cu dispozitive speciale de minim 60 de litri, care sunt comprimate in stare lichida.

Vara si iarna se folosesc diferite amestecuri de substante inflamabile. In timpul iernii, centralele termice trebuie monitorizate in mod constant, deoarece este posibila intreruperea alimentarii cu combustibil, din cauza diferentei de temperaturi a componentelor amestecului (propan -40 grade C, butan 0 grade C). 

Ca rezultat, la o temperatura de exemplu de -10 grade C, presiunea din vas scade sub nivelul necesar pentru functionarea normala a sistemului. Butanul va trebui apoi incalzit la cel putin 0 grade C, pentru ca butanul sa se evapore. Este strict interzisa incalzirea buteliilor care se afla intr-o casa privata in conditii de temperatura negativa, folosind un incalzitor sau cabluri de incalzire.

Kiturile de butelii pe gaz sunt un set complet pentru sistemul autonom de alimentare cu caldura si iti permit sa utilizezi intregul volum al amestecului de gaze la temperaturi negative ale aerului. Alte beneficii includ: alimentarea stabila cu combustibil la orice temperatura a aerului, constructia simpla si fiabila a sistemului de conectare la conducta proprie de gaz, adaugarea unui dispozitiv de control care garanteaza un nivel ridicat de siguranta, transport usor la benzinarie pentru realimentare. Incalzirea unei case private cu gaz imbuteliat are avantaje fata de alte posibilitati pentru incalzire. Buteliile pe gaz pentru centrale au o eficienta ridicata cu costuri semnificativ mai mici, in comparatie cu incalzirea cu combustibil solid. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!