Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cand ar trebui sa te prezinti la cabinetul de urgente stomatologice?

Cum fiecare individ este diferit si gradul de suportabilitate a durerii difera de la o persoana la alta. Astfel ca in momentul in care aparea durerea de dinti, multi oameni se grabesc sa se programeze la un consult stomatologic. Acesta nu este un lucru rau, o interventie rapida a medicului dentist contribuind la tratarea mai eficienta a problemei care a cauzat aparitia durerii. 

In cazul celor care amana insa vizita la stomatolog pana in momentul in care durerea nu mai cedeaza dupa administrarea de medicamente, problema dentara respectiva poate fi mai avansata, motiv pentru care ar trebui sa se prezinte la cabinetul de urgente stomatologice

Care sunt semnalele ca este nevoie de o interventie stomatologica de urgenta?

Durerea dentara persistenta este numai unul dintre simptomele care ar trebui sa trimita oamenii de urgenta la stomatolog. In plus, daca aceasta este insotita si de alte simptome, atunci poate fi vorba despre o problema mult mai grava, simptome precum dureri de cap, febra, umflarea fetei sau obrazului in zona in care este localizata durerea. Toate acestea pot fi semnalul ca exista o infectie la nivelul cavitatii orale, infectie care daca nu este tratata poate avansa si catre alte zone ale corpului. 

Cele mai citite articole

De asemenea, orice inflamatie de la nivelul gingiilor sau maxilarului pot reprezenta un simptom care anunta ca este necesar un consult stomatologic cat mai rapid, mai ales daca alaturi de aceasta mai exista si alte simtome. In cazul in care este insotita de febra sau dificultati de respiratie, atunci este clar ca reprezinta o urgenta stomatologica.   

Chiar si pentru un dinte slabit, oamenii ar trebui sa se prezinte urgent la medicul dentist, deoarece ar putea indica o leziune a dintelui sau ar putea sugera ca exista o infectie. Astfel, printr-o examinare orala amanuntita si efectuata la scurt timp de la aparitia simptomelor poate fi evitata pierderea dintelui in cauza. Daca dintele nu s-a slabit ca urmare a unui accident, una dintre cauzele care pot determina acest simptom sa fie o boala parodontala sau chiar cancer oral. 

Prin urmare, consultatia stomatologica este esentiala pentru starea generala de sanatate. 

Cele mai citite articole