218Vizualizari 0Comentarii
Operaţiunea stomatologică ce poartă denumirea de frenectomie laser pentru copii este solicitată din ce în ce mai des de către părinţii care sunt îngrijoraţi de starea acestora de sănătate. Aceasta se realizeaza și în cadrul Dentik SRL, care asigură și derularea programelor de rezidențiat în stomatologie generală.
Subiectul este destul de delicat, iar intervenţia este pentru binele copilului. Frenul lingual sau “ata sub limbă” cum este cunoscut popular, poate fi îndepărtat fără probleme, fără durere, iar copiii îşi vor modifica în totalitate atât atitudinea, cât şi modul de a vorbi, în mod pozitiv desigur.
Ce este frenul lingual şi ce dezavantaje aduce?
Frenul lingual este cunoscut popular sub denumirea de aţă la limba şi este un ţesut moale cu un rol restrictiv în ceea ce priveşte mişcările făcute de organele mobile ale corpului uman, cu precădere limba şi buză. Frenul lingual este cel care leagă limbă de osul mandibular şi poate fi anterior, scurt şi care ţine vârful limbii anterior, limitând mişcările acestui organ, precum şi posterior, mai lung, permiţând poziţionarea posterioară a vârfului limbii şi mişcări mai ample ale acesteia.
Frenul lingual anterior pune următoarele probleme în dezvoltarea copiilor:
· imposibilitatea alăptării corespunzătoare la bebeluşi, ataşarea incorectă şi hrănirea insuficientă;
· imposibilitatea de a articula în mod corect cuvintele;
· probleme legate de masticaţie;
· erupţia dinţilor în poziţii anormale.
Frenul lingual posterior, pe de altă parte, pune probleme de dezvoltare ale copiilor şi probleme legate de:
· alăptarea corectă şi ataşarea la san corespunzătoare;
· deformarea fizionomiei copilului;
Cele mai citite articole
· imposibilitatea adaptării la protezele dentare clasice.
Ce este şi când este necesară frenectomia cu laser?
Frenectomia cu laser se recomandă să fie realizată cât mai devreme. Cu cât problema este depistată la vârste mai fragede, cu atât vindecarea este mai rapidă, intervenţia este mai uşor de suportat şi frenul nu va mai afecta calitatea vieţii copilului. Vârsta ideală pentru frenectomie este în primele săptămâni de viaţă, până la vârsta de 3 ani, pentru că apoi se poate îngroşa şi produce schimbări nedorite la structurile feței.
Frenectomia cu laser efectuată în cadrul Dentik SRL, stomatologie care asigură și derularea programelor de rezidențiat în stomatologie generală, se recomanda atunci cand este recomandată de specialişti, fiindcă nu este dureroasă, nu produce sangerari, operaţia este rapidă şi nu sunt riscuri de infecţie, nu necesită analgezice şi nici anestezie generală, ci locală. În plus, copilul nu se mai sperie de bisturiu sau de foarfecă şi nu mai pleacă traumatizat din cabinetul medicului dentist.
Ce beneficii aduce această intervenţie asupra copiilor?
După intervenţia de frenectomie cu laser, copilul va beneficia de următoarele avantaje demne de avut în considerare:
· posibilitatea de a se hrăni în mod corect şi suficient şi de a fi mai liniştit;
· posibilitatea de a avea o viaţă socială activă, fără a fi arătaţi cu degetul din cauza defectelor de pronunţie;
· eliminarea strungăreţei;
· refacerea masticaţiei;
· îndepărtarea completă a disconfortului estetic şi oral;
· copilul nu mai are dificultăţi la înghiţire şi nici la ataşarea la san, iar mama nu mai are răni la mameloane;
· copilul va lua în greutate în mod corespunzător.
În plus, preţul unei asemenea intervenţii porneşte de la câteva sute de lei, durează 15 minute şi este lipsită de durere, sângerare şi de cicatrici.