Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Case pe structură metalică – ce trebuie să știi

Structurile metalice se disting mai presus de toate prin securitatea lor, dar acest lucru nu înseamnă că sunt inferioare din punct de vedere estetic față de structurile din lemn. 

Constructorii moderni, construiesc case pe structură metalică, calculând capacitatea de încărcare, caracteristicile metalului din care sunt fabricate, în special în locurile cu îmbinări, rezistența lor la rugină și mulți alți factori care combinați, garantează calitatea excelentă a casei. În primul rând, structurile metalice pot fi utilizate pentru realizarea de case pe structură metalică. 

Avantajele acestor case sunt manopera rapidă și de calitate, stabilitatea clădirii, durabilitatea utilizării pe termen lung și prețurile accesibile la care aceste case sunt oferite. Desigur, structurile metalice pot fi folosite și pentru a realiza clădiri de locuit temporare sau sezoniere, cum ar fi bungalouri sau cabane de vară. Datorită asamblării ușoare, designul acestor clădiri poate fi flexibil și adaptat nevoilor clientului.

Vrei o casa pe structură metalica? Care sunt beneficiile?

Casa pe structură metalică poate fi gata în doar o săptămână dacă se lucrează la un proiect gata făcut. Casa metalică nu este inferioară celei din lemn, iar prețul ei este mai ieftin. Mai exact, construcția unei astfel de case metalice îți va economisi aproximativ 30% din costul construcției monolitice, iar procesul de construcție este de 8 ori mai rapid. 

Cele mai citite articole

Este la fel de plăcută din punct de vedere estetic, eficientă din punct de vedere energetic și practică ca și o casă tradițională. Cu excepția schelelor și a bazei, pereții, acoperișul și podeaua sunt construite în același mod, adică cu panouri sandwich. 

Se aplică izolația internă și externă, care îndeplinește standardele europene de calitate. Datorită acestui lucru poți fi sigur că vara, în interiorul casei va fi răcoare, iar iarna – suficient de cald, fără a pierde căldura. Casele pe structură metalică sunt extrem de practice și potrivite pentru locuit pe tot parcursul anului.

Care sunt avantajele utilizării structurilor metalice?

Materialul din care sunt realizate structurile metalice este foarte ușor și în același timp rezistent, ceea ce îl face ușor de instalat. Structura este realizată din oțel inoxidabil, care este rezistent la activitatea seismică și la condițiile meteorologice nefavorabile. 

Adăugând la acest preț ieftin alte materiale de construcție, casa pe structuri metalice devine o opțiune din ce în ce mai preferată pentru o varietate de aplicații. Scheletul casei, format din grinzi și coloane, este realizat din oțel. Aceste elemente sunt sudate aplicând armături suplimentare îmbinărilor cu plăci de oțel. 

Apoi începe procesul de prelucrare a metalului, pe care se aplică inițial un grund și apoi vopsea împotriva coroziunii, garantând rezistența și stabilitatea excepțională. Spre deosebire de clădirile monolitice, structurile metalice nu se fisurează, ceea ce garantează durabilitatea pe termen lung, iar casele pot fi locuite timp de 100 de ani fără probleme.

Cele mai citite articole