Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce este formula de lapte praf pentru sugari și de ce este atât de utilă pentru bebeluși

Există multe motive pentru care o mamă poate alege să își hrănească bebelușul cu formula de lapte praf. Mulți părinți consideră că micuțul lor are nevoie de mai multe substanțe nutritive decât le poate oferi laptele matern.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă „alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață ale copiilor” și „alăptarea continuă până la vârsta de doi ani sau peste”. Mulți medici pediatri constată că destul de multe mame se confruntă cu probleme de alăptare. Pe de altă parte, sugarii pot  avea stomacul sensibil sau boli metabolice care necesită o dietă specială. Din toate aceste motive și nu numai, laptele praf pentru sugari pot fi o soluție utilă.

Mergeți la sectorul cu alimente pentru bebeluși în orice magazin alimentar și este greu să ratați etichetele colorate al formulelor pentru sugari. Conform datelor prezentate la un seminar al investitorilor Nestlé în 2019, piața nutriției pentru sugari, care include formulele de lapte praf, este de așteptat să se extindă la peste 92 miliarde de dolari la nivel global până în 2023.

Formulele pentru sugari se pot cumpăra sub formă de pulbere (praf) într-o varietate imensă de produs, acestea dizolvându-se în apă. Alte tipuri de formule pentru sugari sunt deja preparate, găsindu-se sub formă lichidă. Majoritatea conțin aceleași componente de bază. Cel mai important lucru este să vă asigurați că bebelușul are parte de suficientă nutriție pe baza unei formule aleasă de dumneavoastră.

Formula pentru sugari este concepută ca un înlocuitor complet al laptelui uman pentru a satisface toate nevoile nutriționale ale bebelușilor cu vârsta sub 12 luni. La nivel internațional, componentele necesare pentru formule sunt stabilite de Codex Alimentarius, un program comun de standarde alimentare supravegheat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, fiecare țară în parte poate stabili standarde suplimentare.

În total, codul enumeră mai mult de 30 de ingrediente nutriționale necesare pentru formulele pentru sugari, inclusiv vitamine și minerale, dar cei trei constituenți principali sunt grăsimile, proteinele și carbohidrații – principalele elemente de bază de care bebelușii au nevoie pentru a crește și a se dezvolta. Cele mai frecvente formule vor fi proteinele din laptele de vacă, în care zerul și cazeina sunt cele mai frecvente proteine folosite. Apoi conțin uleiuri vegetale ca sursă de grăsime și lactoză ca sursă de carbohidrați.

Potrivit legii formulele de lapte praf ar trebui să conțină 1,8-3,0 g de proteine, 4,4-6,0 g de grăsimi și 9,0-14,0 g de carbohidrați (în special lactoză sau glucoză) la 100 kcal, adică la o porție obișnuită de formulă.

În plus, sugarii au nevoie de suplimente de vitamine și minerale. Chiar și bebelușii hrăniți cu lapte uman au nevoie de o sursă secundară de vitamina D, care este un nutrient necesar în formulele pentru sugari, împreună cu alți cofactori și electroliți.

Dintre acești micronutrienți, fierul este unul dintre cele mai importante. Deoarece depozitele lor de fier se vor epuiza în câteva săptămâni de la naștere, sugarii au nevoie de un supliment în dieta lor.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!