Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cea mai buna crema dermatita atopica

crema

Ce este dermatita atopica?

Dermatita atopica (eczema) este o afectiune inflamatorie cronica si recurenta a pielii care se manifesta prin prurit (mancarime), roseata si ingrosarea pielii. Aceasta afectiune se poate produce la orice varsta, dar este mai frecventa la copii. Dermatita atopica poate fi usor confundata cu alte afectiuni ale pielii, cum ar fi eczema disidrozica sau neurodermita, deoarece au simptome similare. De obicei, simptomele dermatitei atopice sunt mai severe la copii decat la adulti.

Cum sa preveniti dermatita atopica?

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a preveni sau ameliora simptomele dermatitei atopice: Pastrati pielea hidratata deoarece uscaciunea poate agrava simptomele. Folositi produse hipoalergene si non-iritante pe piele si evitati substantele chimice cum ar fi spalarile cu sapun. Evitati factorii declansatori, cum ar fi alergenii si substantele chimice. Evitati expunerea la temperaturi extreme. Incercati sa mentineti o rutina regulata de somn.

Tratamentul dermatitei atopice

Tratamentul dermatitei atopice poate include: medicamente cu reteta, produse topice, terapii alternative, precum terapia biologică, terapia nutrițională, tratamentul cu lumina si terapia fotodinamică. Medicamentele cu reteta sunt prescrise pentru simptome severe in cazuri grave si includ corticosteroizi, antihistaminice topic si sistemice, retinoizi topici si imunomodulatori sistemici. Produsele topice pot include creme, unguente si emoliente. Acestea pot ajuta la ameliorarea pruritului si la calmarea iritatiei pielii.

Cea mai buna crema pentru dermatita atopica

Cele mai citite articole

Daca suferiti de dermatita atopica, trebuie sa folositi o crema speciala care sa aiba proprietati antiinflamatoare si hidratante. Cea mai buna crema dermatita atopica este una care contine ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, alantoina, uree si alte ingrediente active de inalta calitate. Aceste ingrediente active sunt recunoscute pentru proprietatile lor antiinflamatoare, hidratante si de calmare a pielii. Acidul salicilic ajuta la exfolierea si indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii, alantoina hidrateaza si calmeaza pielea, iar ureea ajuta la mentinerea unui nivel sanatos de hidratare.

Riscuri si efecte secundare

In cazul in care folositi produse topice pentru tratarea dermatitei atopice, exista anumite riscuri si efecte secundare. Folliculita (inflamatia foliculilor pilosi) poate fi cauzata de utilizarea produselor care contin corticosteroizi in concentratii prea mari. Alte efecte secundare pot fi roseata, uscaciune, prurit si senzatie de mancarime in zona in care s-a aplicat produsul. Factorii declansatori pot provoca reactii alergice si iritatii la nivelul pielii. De asemenea, produsele topice pot irita pielea si cauza reactii alergice.

Concluzii

Dermatita atopica este o afectiune cronica si recurenta a pielii care poate avea simptome severe. Persoanele care sufera de aceasta afectiune trebuie sa urmeze un tratament adecvat, inclusiv folosirea produselor topice. Cea mai buna crema dermatita atopica este cea care contine ingrediente active precum acidul salicilic, alantoina, uree si alte ingrediente active de inalta calitate. De asemenea, trebuie sa se ia in considerare factorii declansatori si efectele secundare ale produselor topice. Daca urmati aceste recomandari, veti fi capabili sa controlati simptomele si sa va mentineti pielea sanatoasa.

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu