Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cea mai buna gelatina pentru articulatii

articulatii

Introducere

Gelatina este un aliment bogat in proteine ​​care poate furniza o sursa de alimentatie importanta pentru cei care sufera de artrita sau alte afectiuni ale articulatiilor. Gelatina poate ajuta la reducerea inflamatiei si poate contribui la intarirea cartilajului, care poate ajuta la managementul simptomelor articulare. Unele studii au aratat ca gelatina poate fi utila in reducerea simptomelor de artrita, dar nu exista dovezi clare ca poate ameliora sau vindeca aceasta afectiune.

Ce este gelatina?

Gelatina este un aliment obtinut din colagen – o proteina prezenta in tesuturile animalelor, cum ar fi carnea, oasele, pielea si tesuturile conjunctive. Se poate obtine prin fierberea si filtrarea osului si a tesutului cartilaginos al animalelor. Se obtine o substanta solida, gelatinizabila, care prin incalzire se poate topi si forma gelatina, cea mai cunoscuta forma in care este disponibila.

Beneficiile gelatinei

Gelatina contine aminoacizi esentiali, cum ar fi glicina si prolina, care sunt importanti pentru sanatatea articulatiilor. Acesti aminoacizi sunt implicati in formarea si cresterea cartilajului si a tesutului conjunctiv. Glicina si prolina sunt, de asemenea, importante pentru sinteza unor hormoni si pentru metabolismul glucozei. Gelatina contine, de asemenea, colagen, care este o substanta care repara si intareste cartilajul, protejand astfel articulatiile.

Cum poti folosi gelatina

Cele mai citite articole

Gelatina poate fi consumata in diferite moduri. Iata cateva moduri in care poti folosi aceasta:

  • Ca un aliment: Gelatina poate fi adaugata in supe, iaurt, smoothie-uri sau smoothie-uri. O poti folosi, de asemenea, pentru a face deserturi, cum ar fi budinci, pudre sau jeleu.
  • Ca supliment alimentar: Exista gelatina sub forma de pudra, capsula sau tablete. O poti folosi ca supliment alimentar pentru a obtine beneficiile aduse de aceasta articulatiilor tale.

Suplimentarea cu gelatina

Daca vrei sa suplimentezi dieta ta cu gelatina, trebuie sa iei mai intai in considerare anumite lucruri. In primul rand, suplimentele de gelatina pot contine coloranti si alte ingrediente artificiale, asa ca ar fi bine sa cauti produse care nu au astfel de aditivi. De asemenea, este important sa alegi produse certificate organic, deoarece pot fi mai sigure si mai putin contaminate. Inainte de a incepe sa iei suplimente, este intotdeauna recomandat sa iei in considerare consilierea unui medic specialist.

Efecte secundare ale suplimentarii cu gelatina

In general, gelatina este de obicei bine tolerata, desi pot sa apara efecte secundare in cazul suplimentarii excesive. Acestea pot include crampe abdominale, balonare si diaree. De asemenea, exista rapoarte legate de reactii alergice, cum ar fi eczema, urticarie, umflaturi si respiratie dificila. De asemenea, persoanele care sufera de diabet trebuie sa cunoasca faptul ca gelatina poate afecta nivelul de glucoza din sange si sa ia masuri adecvate. In cazul in care iei medicamente, este recomandat sa discuti cu medicul tau inainte de a incepe sa suplimentezi cu gelatina.

Concluzie

Gelatina este un aliment bogat in proteine ​​care poate fi benefic pentru cei care sufera de afectiuni articulare, cum ar fi artrita. In cazul in care vrei sa suplimentezi dieta ta cu gelatina, este important sa iei in considerare anumite lucruri si sa discuti cu medicul tau inainte de a lua suplimente. De asemenea, trebuie sa fii constient de efectele secundare si reactiile alergice posibile asociate cu ingestia suplimentara de gelatina.

Cele mai citite articole