Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ochi

Introducere

Daca privim la toate produsele alimentare si suplimentare prezente pe piata, este evident ca sanatatea ochilor conteaza foarte mult. Multe persoane se confrunta cu probleme de vedere, cum ar fi reducerea acuitatii vizuale sau reducerea capacitatii de a vedea culori sau contrast. Aceasta poate fi cauzata de lipsa unei nutritii adecvate in organism.

Beneficiile vitaminei pentru ochi

Vitaminele esentiale sunt solutia perfecta pentru unele dintre problemele de vedere pe care le intampinam. Acestea sunt indispensabile pentru ca ochii sa functioneze corect si sa se bucure de cea mai buna protectie. Unele dintre principalele beneficii ale vitaminei pentru ochi sunt: prevenirea afectiunilor precum degenerarea maculara si cataracta; intarirea sistemului imunitar; mentinerea sanatatii vaselor de sange; prevenirea afectiunilor oculare cauzate de radiatiile UVA si UVB.

Vitamine esentiale pentru a avea ochi sanatosi

Pentru a avea ochi sanatosi, corpul are nevoie de o varietate de vitamine esentiale si minerale. Acestea includ: Vitamina E, vitamina C, vitamina A, vitamina B6, luteina, zeaxanthina, zincul, cuprul, acidul folic, seleniul si omega-3. Fiecare vitamina si minerale are rolul sau specific si sunt necesare pentru a mentine sanatatea ochilor.

Vitamina C pentru ochi

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine pentru sanatatea ochilor. Ofera protectie impotriva radicalilor liberi si ajuta la prevenirea deteriorarii vederii. Vitamina C joaca un rol important in sinteza colagenului si in ajutarea la regenerarea tesuturilor, fiind esentiala pentru sanatatea vaselor de sange in jurul ochilor. Un consum adecvat de vitamina C pot ajuta la prevenirea cataractei, incetinirea degenerarii maculare, reducerea inflamatiei si a iritatiilor ochilor.

Vitamina E pentru ochi

Cele mai citite articole

Vitamina E este un alt antioxidant cheie care ajuta la prevenirea deteriorarii ochilor. Aceasta vitamina ajuta la prevenirea deteriorarii retinei si ajuta la mentinerea sanatatii membranei celulare, ceea ce ajuta la mentinerea unei vederi clare si clare. Vitamina E joaca, de asemenea, un rol in reducerea inflamatiei si in prevenirea afectiunilor oculare cauzate de radiatiile UVA si UVB.

Vitamina A pentru ochi

Vitamina A are proprietati antioxidante care ajuta la prevenirea deteriorarii vederii. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea acuitatii vizuale, ajuta la intarirea sistemului imunitar si ajuta la regenerarea tesuturilor. Vitamina A ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei si iritatiei ochilor.

Luteina si zeaxantina

Luteina si zeaxantina sunt doua carotenoide esentiale care ajuta la prevenirea deteriorarii vederii. Aceste substante sunt prezente in mod natural in retină și jucăm un rol important in prevenirea afectiunilor precum degenerarea maculara si cataracta. Acestea ajuta, de asemenea, la prevenirea eroziunii membranei celulare și la reducerea inflamatiei oculare.

Concluzie

Sanatatea ochilor este esentiala pentru o viata de calitate si trebuie sa facem tot ce este necesar pentru a ne pastra ochii in forma. Vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru a mentine sanatatea ochilor, motiv pentru care este important sa consumam produse alimentare bogate in aceste substante. Vitaminele si mineralele discutate aici sunt printre cele mai importante vitamine pentru ochi si ar trebui sa faca parte din dieta oricui doreste sa aiba o vedere clara si sanatoasa.

Cele mai citite articole