Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
papusa

Introducere

Cea mai frumoasa papusa a fost facuta de un mester din lemn in secolul al XIX-lea. Acum se pastreaza ca o pictura a perioadei si este cunoscuta si admirata in intreaga lume. Papusa are un chip frumos si expresiv care reflecta frumusetea si farmecul secolului al XIX-lea. Acest obiect de arta este unul dintre cele mai frumoase obiecte de colectie din perioada sa, fapt pentru care este considerata una dintre cele mai de pret papusi din lume. Acest articol va explora istoria papusii si va prezenta cateva interesante informatii despre aceasta.

Istoria papusii

Papusa dateaza din anii 1800 si a fost confectionata de un mester din lemn cunoscut sub numele de Johann Christian Schlegel. Acesta a creat aceasta papusa ca un portret al unei mari domnisoare a vremii, poarta numele de Charlotte. Ea a fost inițial creata pentru a fi oferita ca cadou unei familii noble din Germania. Papusa a fost achizitionata de o colectie particulara in 1874 si a fost prezentata in cadrul mai multor expozitii, inclusiv la Bibliotheque Nationale de France. De atunci, papusa a fost prezentata si admirata in intreaga lume.

Designul papusii

Design-ul papusii este remarcabil si unește mai multe stiluri si tehnici de sculptura. Corpul papusii este confectionat din lemn, iar expresia fetei este realizata prin arta cunoscuta sub numele de ‘porcelain painting’. Acesta presupune pictarea chipului cu vopsea fina de porțelan, un proces complex si minunat care ofera papusii un chip expresiv si frumos. Fata papusii este completata de o rochie de mătase portocalie, brodată cu boabe de aur și sclipici.

Valoarea papusii

Cele mai citite articole

Datorita designului sau frumos, papusa a devenit foarte valoroasa. Ea a fost vanduta la mai multe licitatii de-a lungul anilor, iar cea mai mare suma platita pentru ea a fost in jur de 20.000 de dolari. Acest lucru o face sa fie una dintre cele mai scumpe papusi din lume si un obiect de colectie foarte dorit. Mai mult decat atat, papusa este considerata o pictura a perioadei si este foarte de pret de colectionarii de obiecte de arta traditionala din intreaga lume.

Unicitatea papusii

Unicitatea papusii este unul dintre principalele motive pentru care este atat de pretuita si de colectata in intreaga lume. Aceasta este singura papusa facuta de mesterul Schlegel care mai poate fi gasita, iar designul sau unic si detaliile sale deosebite au facut-o sa devina una dintre cele mai frumoase papusi din lume. Papusa este expusa in mai multe muzee si expozitii din intreaga lume si este o parte importanta a istoriei artistice a secolului al XIX-lea.

Concluzie

Cea mai frumoasa papusa este un obiect de arta traditionala unic care reflecta frumusetea si farmecul secolului al XIX-lea. Acest obiect de colectie a devenit foarte valoros in ultimii ani si este expus in muzee si expozitii din intreaga lume. Papusa pastreaza atat frumusetea, cat si farmecul unei perioade istorice si este poate cel mai de pret obiect de colectie din perioada sa. De aceea, aceasta papusa este considerata una dintre cele mai frumoase papusi din lume.

Cele mai citite articole