Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
femeie

Introducere

In lumea noastra, diversitatea este asa de mare incat e dificil sa gasim oameni care sa se identifice cu aceeasi caracteristica. Insa, in cazul persoanelor care sunt înalte, aceasta caracteristica îi face sa se destinga de ceilalti si sa fie diferiti si unice. Cea mai inalta femeie din lume este presupus sa fie Zeng Jinlian, care avea o înaltime de 2,46m. Ea a murit la varsta de 17 ani, in 1982. De atunci, nu s-a gasit o alta femeie care sa care aceasta titulatura.

Cine era Zeng Jinlian?

Zeng Jinlian s-a nascut pe data de 23 iulie, 1964, in oraselul Yujiang, China. La varsta de 3 ani, Zeng a inceput sa se dezvolte mai repede decât ceilalti copii de vârsta ei. La 7 ani, ea avea o înaltime de 1,73m. De-a lungul timpului, înaltimea ei a continuat sa creasca si la varsta de 16 ani, ea avea o înaltime de 2,46m. Pâna la aceasta varsta, Zeng Jinlian a devenit cunoscuta pentru înaltimea ei si a fost prezentata în emisiunile televizate, revistele si alte publicatii.

Problemele medicale ale lui Zeng Jinlian

Din cauza înaltimii sale, Zeng Jinlian avea o serie de probleme medicale. Cele mai multe dintre acestea erau asociate cu oasele si au apărut deoarece corpul ei nu era capabil sa suporte masa prea mare pe care o avea. Aceasta a împiedicat-o sa se deplaseze si sa se bucure de ceea ce facea. De asemenea, problemele medicale au provocat dureri severe si afectiuni ale sistemului nervos. Din cauza problemelor ei de sanatate, Zeng Jinlian a murit pe data de 13 mai, 1982.

Guinness World Records

Cele mai citite articole

În anul 1982, Zeng Jinlian a fost înregistrata în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness. Ea a ramas pe primul loc în aceasta carte pâna în anul 2009, când a fost înlocuita de acelasi Meksyk de 2,31m, Leonid Stadnyk. De asemenea, în anul 2007, Zeng Jinlian a fost înregistrata în Cartea Recordurilor Mondiale a Femeilor. Acest lucru a dus la faptul ca ea a devenit cea mai înalta femeie din lume.

Efectele lipsei lui Zeng Jinlian

Moartea lui Zeng Jinlian a avut un efect profund asupra vietii celor din jur. De asemenea, s-a simtit si o lipsa de înalta calitate a jurnalismului si a cercetarii medicale. Pentru ca el nu a putut fi studiat în detaliu, medicii si cercetatorii nu au putut sa învete mai multe despre aceasta conditie. Aceasta lipsa a împiedicat dezvoltarea de tratamente si terapii care pot ajuta la prevenirea aparitiei acestei conditii care se numeste gigantism.

Concluzie

Zeng Jinlian a fost cea mai înalta femeie din lume. Desi ea a avut o viata scurta, ea a reusit sa lase o urma adânca în istorie. Cu toate acestea, ea a murit la numai 17 ani, lăsând în urma ei o mare ciorna. Desi a fost înregistrata în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, ea nu a putut fi studiata în detaliu, ceea ce a împiedicat dezvoltarea de tratamente si terapii care pot ajuta la prevenirea aparitiei acestei conditii. Din pacate, nu s-a gasit o alta femeie care sa poarte aceasta titulatura, lăsând în urma ei un loc gol.

Cele mai citite articole