Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
europa

Introducere

Europa este o regiune a lumii cunoscuta pentru diversitatea sa culturala si geografica. De-a lungul secolelor, Europa a fost locul unor mari schimbari, important pentru dezvoltarea si evolutia civilizatiei. Aceste schimbari au influentat si au determinat formarea si evolutia tarii europene. Din acest motiv, europenii sunt interesati sa afle care este cea mai mare tara din Europa, precum si o scurta descriere a acesteia.

Cea mai mare tara din Europa

Rusia este cea mai mare tara din Europa, ocupand o suprafata totala de 17.098.246 kilometri patrati, dintr-o populatie totala de 145.872.256 de persoane. In ciuda dimensiunilor sale, Rusia ramane a treia cea mai populata tara din lume, dupa China si India.
Tara se intinde prin Europa si Asia, iar capitala sa, Moscova, se afla in centrul tarii. Limbile oficiale ale tarii sunt rusa si minoritatile folosesc limbile lor native, precum tatara, ucraineana si bielorusa. Moneda oficiala a tarii este rubla.

Istorie si cultura

Istoria Rusiei dateaza dinainte de anul 862, cand a fost fondata prin unirea mai multor state slavice. Principalele evenimente istorice au fost anexarea Crimeei in 2014 si preluarea suveranitatii de catre Rusia in 1992.

O parte importanta a culturii Rusiei se refera la muzica si arta. Interferenta dintre vechile traditii culturale rusesti si influentele europene a dus la aparitia unor stiluri artistice unice, precum constructivismul, suprematismul si cubismul.

Literatura rusa a fost marcata de operele lui Dostoievski, Gogol si Tolstoi. Opera lui Dostoievski, Crime si pedeapsa, este considerata cea mai importanta opera literara in limba rusa.

Geografie si clima

Cele mai citite articole

Geografia Rusiei este diversa, incluzand munti, paduri, stepe, tundra, lacuri si ruri. Ucraina, Crimeea, Marea Neagra si Marea Caspica sunt printre marile obiective turistice ale tarii.

Clima Rusiei variaza in functie de zona geografica. In partea de nord a tarii, clima este extrem de aspra, fiind caracterizata de frigul polare, in timp ce in sudul tarii, clima devine mai calda si mai umeda, cu temperaturi ridicate in timpul verii si ninsori abundente in timpul iernii.

Economia

Economia Rusiei este una din cele mai mari economii din lume. Sectoarele importante ale economiei includ industria petrolului si gazelor, industria metalurgica si industria agricola.

Industria petrolului si a gazelor este principalul motor al economiei, cu petrolul si gazul natural contribuind cu aproximativ 70% la exporturile tarii. In ceea ce priveste transportul, in Rusia se circula, in principal, pe calea ferata si se utilizeaza aeronave.

In prezent, Rusia se afla in curs de reformare economica si de modernizare. Guvernul a introdus reforme importante, cum ar fi reducerea administratiei publice si a birocratiei, reformarea sistemului bancar si reducerea deficitului bugetar.

Conclusion

Rusia este cea mai mare tara din Europa, cu o populatie de 145.872.256 de persoane si o suprafata de 17.098.246 kilometri patrati.
Tara este cunoscuta pentru istoria sa veche si bogata cultura si ofera o varietate de experiente turistice. Economia Rusiei se bazeaza pe petrol, gaze si industrie, iar modernizarea guvernului este in curs. Cu o istorie si cultura unice si un peisaj variat, Rusia ramane una dintre cele mai interesante si mai importante tari din Europa.

Cele mai citite articole