Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
vatican

Introducere

Exista multe tari mici prin lume si aceasta face parte din motivul pentru care lumea este atat de frumoasa si diversa. O tara se poate reduce la dimensiunile sale geografice, dar si la populatia sa, astfel incat sa putem spune cu adevarat cea mai mica tara din lume. In cazul nostru, vom cauta sa descoperim cea mai mica tara din lume tinand cont de ambele aspecte, adica dimensiunile geografice si populatia.

Populatia

Daca ne referim strict la populatia tarii, Vaticanul este cea mai mica tara din lume. Statul independent Vatican este situat in mijlocul Romei, Italia si este doar de 0.44 km² in dimensiune. Aproximativ 800 de persoane locuiesc aici si este cunoscut ca o tara catolica monarhie absoluta. In plus, Vaticanul detine puterea suprema a Bisericii Catolice, aceasta fiind si o alta caracteristica distinctiva a tarii.

Teritoriul

Cu toate acestea, in ceea ce priveste dimensiunea teritoriala, cea mai mica tara din lume este una din insulele Pacifice, intitulata Nauru. Aceasta tara insulara se afla in Oceanul Pacific, in apropierea Australiei si Noua Zeelanda. Nauru are doar 21 km² in dimensiune si o populatie de 11.359 de locuitori. Este cunoscut pentru exploatarea de resurse naturale si pentru a fi una dintre cele mai mici si mai sarace tari din lume.

Economia

Cele mai citite articole

Economia tarii presupune exploatarea insulei de catre companiile straine. Pe langa exploatarea de resurse, Nauru se orienteaza si catre turism, dar numarul turistilor care viziteaza aceasta tara este extrem de mic. Nauru este, de asemenea, acoperita de o mare parte a padurilor tropicale, acestea fiind un alt motiv pentru care aceasta tara este vizitata. Nauru are, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Cultura

Aceasta tara este una dintre cele mai putin exploreate din lume din punct de vedere cultural, tocmai datorita dimensiunilor sale mici si a numarului mic de turisti care o viziteaza. Desi nu se stie prea mult despre cultura Nauru, se presupune ca populatia sa a primit influente din partea altor culturi, cum ar fi cea a Oceaniei de Sud si a Asiei de Sud-Est. Limba oficiala este engleza, dar unele cuvinte sunt folosite si din limba nauru.

Concluzie

Pentru a raspunde la intrebarea "Cea mai mica tara din lume?" Putem spune ca depinde de ce anume luam in considerare. Daca ne referim strict la populatia tarii, Vaticanul este cea mai mica tara din lume, cu 800 de locuitori. Cu toate acestea, Nauru este cea mai mica tara din lume in ceea ce priveste dimensiunea teritoriala, cu 21 km². Acest lucru face din Nauru cea mai mica tara din lume, cand ambele aspecte sunt luate in considerare. Indiferent de dimensiunea sa, Nauru este o destinatie interesanta, avand plaje frumoase si cultura unica.

Cele mai citite articole