Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum alegi mobilier închiriat pentru evenimente?

Selecția unui mobilier de party potrivit este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când planifici o petrecere. Indiferent de ocazie, fiecare eveniment ar trebui să facă o impresie bună, iar știința alegerii dotărilor pentru evenimente este o parte esențială a realizării acestui fapt.   

Mobilier cumpărat sau închiriat? Tu ce alegi?    

La organizarea oricărui eveniment, unul dintre principalele detalii este reprezentat de stabilirea exactă a tipurilor și cantității de mobilier necesar: scaune, mese, birouri și canapele pentru zona de recepție etc. Acestea sunt lucruri de bază pentru organizarea cu succes a unei petreceri de mai mare sau de mai mici dimensiuni.

Având în vedere această dificultate comună specifică acelora care se ocupă de organizarea unor evenimente (private sau de firmă), este bine că acum există și la noi în țară agenți economici specializați în măsură ca să îi ajute în a alege mobilierul și logistica potrivite pentru fiecare ocazie în parte. Eventus Mobili este una dintre ele.

Dar, înainte de a încheia un contract de închiriere cu firma menționată este bine a se realiza câteva lucruri. 

În calitate de organizator de petreceri stabilește în prealabil: 

●  cine vor fi invitații și la ce se așteaptă aceștia de la evenimentul respectiv;

●  definește cu multă claritate care este tema petrecerii;

●  ce tipuri și stiluri de mobilier sunt potrivite pentru invitații care vor lua parte la eveniment;

●  ce elemente de diferențiere pot ca să creeze un eveniment de neuitat;

●  cum vei alege furnizorul de mobilă pentru evenimente care îți poate oferi ceea ce ai tu nevoie (Eventus Mobili este unul pe care chiar ar trebui să în ai în vizor pentru o potențială colaborare!) 

Cine va fi publicul tău invitat, cât de numeros și la ce se așteaptă de la evenimentul unde va fi invitat? 

Când începi, în calitate de organizator, planificarea unui eveniment, unele dintre cele mai importante informații pe care trebuie să le ai în vedere sunt referitoare la cine vor fi oaspeții tăi și la câți dintre ei te aștepți să participe efectiv.

Există și anumite riscuri pe care trebuie ca să le iei în seamă.

Cu cât va fi o petrecere cu un număr mare de oameni, cu atât vei ajunge ca să cheltuiești (când vei trage linia de final) mai mulți bani pe o cantitate inutilă de mobilier, mâncare, băutură etc.

Totuși, dacă o să calculezi necesarul pentru un număr mai mic de invitați decât numărul de persoane planificate a lua parte la eveniment, poate fi și mai rău; se vor simți incomod, fără suficient spațiu în locurile de relaxare, iar impresia generală și chiar scopul principal al evenimentului pot ca să fie distruse din lipsa unei strategii organizatorice eficiente.

Pe cale de consecință, înainte de alegerea finală a locației, asigură-te mai întâi faptul că ai o estimare cât mai exactă a invitaților, deoarece aceasta va limita sau deschide gama de oportunități pentru opțiunile locului, precum și varietatea de mobilier și decorațiuni necesare pentru evenimentul respectiv. Mai mult decât atât, fii conștient întotdeauna că locul de desfășurare al evenimentului ar trebui ca să reflecte nu numai tema acestuia, ci și așteptările participanților. 

Tema și locația evenimentului 

Odată ce ai o estimat cât mai fidel numărul de invitați, este timpul ca să decizi care va fi tema evenimentului tău. Va fi vorba de un bal, de o lansare de produs, de o prelegere sau un seminar? Diferitele formate au un impact direct asupra tipului de mobilier pe care îl vei închiria și cât de mult vei putea ca să-l personalizezi, să organizezi și decorezi spațiul unde evenimentul se va desfășura. 

Locația aleasă: criterii importante de luat în seamă 

Răspunde cât mai detaliat, în cunoștință de cauză, la următoarele întrebări organizatorice:

●  Pe baza scopului evenimentului respectiv, care sunt cele mai bune locații care îți vin în minte?

●  Locația unde se va petrece evenimentul tău este ușor accesibilă și cu mijloacele de transport în comun?

●  Publicul selectat pentru evenimentul în cauză are profilul de a călători mai degrabă cu mașina personală? (Dacă răspunsul este afirmativ, vezi dacă locația pe care o alegi are suficiente locuri de parcare.)

●  Dacă ai mai multe locații în vizor, care dintre ele va fi mai confortabilă și mai convenabilă pentru invitați?

Abia după aceea gândește-te la alte puncte de natură organizatorică, inclusiv la necesarul de mobilier și logistică

Mobili Eventus te poate ajuta indiferent de tipul evenimentului, locație și numărul invitaților cu cele mai bune piese de mobilier de închiriat. Contactează echipa de aici cu încredere!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!