Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum functioneaza pergolele bioclimatice si unde sunt acestea utile?

Un spatiu amenajat pentru relaxare, mai ales daca este in aer liber, este locul in care oricine isi doreste sa petreaca timp placut, in compania persoanelor dragi, iar daca acest spatiu poate fi amenajat si acasa, acest lucru este cu atat mai bine. 

O iesire in oras, la o terasa este bine venita, insa timp de calitate, petrecut cu familia, este mai placut cand are loc in intimitate. Astfel ca cei care locuiesc la casa si care si-au amenajat propria terasa sunt norocosi din acest punct de vedere. 

Totusi, pentru a se bucura de coltul lor de relaxare pentru mai mult timp, acestia pot alege sa inchida si sa acopere terasa, astfel incat aceasta sa poata fi folosita atat cand vremea este calda si frumoasa, dar si in anotimpul rece. Pentru acoperirea terasei, acestia pot alege fie pergole retractabile, care sunt cele mai populare solutii, fie pergole bioclimatice, acestea fiind unele dintre cele mai moderne metode de acoperire a teraselor. 

Ce sunt pergolele bioclimatice? 

Cu toate ca solutiile dintre care pot alege oamenii pentru acoperirea teraselor sunt numeroase si variate, tot mai multi oameni se reorienteaza catre metodele moderne, indiferent daca au de acoperit o terasa pe care si-au construit-o acasa sau una care face parte dintr-un restaurant sau o cafenea. 

Una dintre cele mai moderne solutii de acoperire a teraselor este reprezentata de pergole bioclimatice, care folosesc tehnologii performante in modul in care functioneaza, astfel incat sa ofere protectie, confort, dar si design elegant. 

Specificul acestor pergole bioclimatice, care le diferentiaza de cele retractabile, este dat de lamelele din aluminiu din care sunt realizate, si care permit atat rotirea acestora, pentru aerisirea optima, cat si retragerea completa a lor, pentru deschiderea totala a tavanului. 

In plus, in momentul in care sunt inchise, aceste lamele izoleaza complet interiorul terasei impotriva factorilor meteo, pergola bioclimatica fiind impermeabila si automatat, controlul acesteia realizandu-se cu o telecomanda. 

De asemenea, adesea, aceste lamele sunt dotate cu senzori, care pot inchide sau deschide pergola, in functie de conditiile meteorologice, autmatizand complet acest tip de acoperis. De exemplu, senzorii pot deschide pergola in functie de intensitatea luminii soarelui sau o pot inchide automat cand incepe ploaia. 

In ce cazuri sunt folosite pergolele bioclimatice? 

Pergolele bioclimatice pot fi folosite pentru acoperirea oricarei terase, indiferent de utilizarea sau dimensiunea acesteia. Totusi, cazurile in care acest tip de pergole este folosite frecvent sunt restaurantele, cafenelele si spatiile destinate unui public mare, precum si in cazul piscinelor deschise, pentru a fi folosite si cand conditiile meteo nu sunt favorabile. 

In plus, aceste pergole au si numeroase avantaje, de care se pot bucura cei care le aleg pentru terasele lor. Dintre acestea, cele mai importante sunt designul modern si elegant, versatilitatea si functionalitatea acestora, precum si contributia importanta in economisirea de energie si costuri. 

In concluzie, cei care aleg pergolele bioclimatice sunt adeptii tehnologiilor moderne si care isi doresc o terasa eleganta si minimalista, care sa le ofere posibilitatea de a se bucura de terasele lor cat mai mult timp de-a lungul anului. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!