Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum iluminezi eficient bucătăria? Ce soluţii poţi găsi pentru această încăpere?

Iluminarea bucătăriei este foarte importantă, iar găsirea unor soluţii adecvate în acest sens într-un magazin de corpuri de iluminat în Constanța este posibilă. O iluminare eficientă a bucătăriei este forţe importantă, de aceea soluţiile pe care le găsesc proprietarii şi designerii trebuie să fie cele potrivite.

Bucătăria este inima casei pentru mulţi dintre proprietari, de aceea trebuie să fie amenajata confortabil, să fie funcţională, iluminatul nu trebuie să fie tratat cu superficialitate, astfel încât să se obţină un décor cât mai practic şi mai estetic. Corpurile de iluminat potrivite sunt la un click distanţă!

Soluţii de iluminare artificială în bucătărie

Alegerea unei soluţii de iluminat potrivite pentru bucătărie poate reprezenta o decizie foarte dificilă. În cazul livingului, băii sau dormitorului, lumina artificială este mai uşor de distribuit către anumite puncte de interes, în timp ce în cazul bucătăriei, lucrurile tind să se complice pentru că aici nu îşi au locul lămpile de podea, de masă sau cele auxiliare.

De aceea, în bucătărie, iluminarea artificială trebuie să îndeplinească toate funcţiile, atât cea de iluminat, cât şi cea de lucru. Lumina trebuie să fie prezentă în diferite intensităţi atât în locurile unde se desfăşoară prepararea hranei, cât şi unde se serveşte masa. De regulă, în bucătărie, lumina ambientala sau cea generală este asigurată prin lustre, plafoniere şi corpuri suspendate. Se recomandă ca, în funcţie de spaţiu şi de dispunerea zonelor din încăpere, lumina ambientala să fie montată deasupra mesei, în tavan sau pe mijlocul încăperii, astfel încât aceasta să se distribuie în mod egal.

Lumina de lucru este cea destinată anumitor zone specifice. Becurile care iluminează strict zona de gătit şi spoturile încorporate în mobilier au rolul de a oferi lumină asupra blatului din bucătărie. Iluminatul de lucru oferă mai multă eficiență încăperii, în desfăşurarea activităţilor specifice. În altă ordine de idei,  iluminarea mobilei de bucătărie poate fi obţinută cu ajutorul spoturilor încadrate în mobilier care vor accentua spaţiul de lucru.

Iluminarea corectă a spaţiului de lucru vs. a spaţiului de servit masa

Un iluminat corect contribuie foarte mult la creşterea confortului la gătit, precum şi în ceea ce priveşte luat masa. Când vine vorba de spaţiul şi blatul de gătit, unde gospodină trebuie să aibă suficientă lumină pentru a tăia legumele, pentru a lua fulgii de pe carne sau pentru a alege orezul, iluminatul trebuie să fie fixat în această zonă şi să ofere o lumină clară care să nu deranjeze ochii.

La fel de importantă este şi iluminarea zonei de luat masa, cu ajutorul unei surse d lumina care provine direct din tavan, corpurilor de iluminat suspendate, perfecte inclusiv bucătăriilor cu un design futurist. Cele mai multe bucătării mari beneficiază de zona de insula care trebuie iluminată în mod corespunzător. Aici, spaţiul de insulă trebuie să fie iluminat cu surse de iluminat lungi, suspendate, colorate sau metalice, în funcţie de designul încăperii şi de gusturile proprii.

Fără doar şi poate, din bucătărie nu trebuie să lipsească următoarele corpuri de iluminat:

·  plafonierele şi lustrele;

·  iluminarea pe şină şi spoturile;

·  sursele de iluminat moderne suspendate.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!