140Vizualizari 0Comentarii
Ești implicat în organizarea unui eveniment de amploare și ai ajuns la etapa achiziționării de băuturi? Pentru ca alegerile pe care le faci să se bucure de aprecierea celor invitați, am pregătit mai jos un set de sfaturi importante. Raportează-te la aceste idei, astfel încât să alegi băuturile potrivite în funcție de anumite criterii-cheie: ocazia evenimentului, numărul de invitați, bugetul disponibil sau preparatele culinare incluse în meniul de mâncare.
1. Specificul evenimentului
Evenimente corporate reprezintă cel mai mare segment al pieței de organizare a unor astfel de proiecte. În ceea ce privește specificul băuturilor consumate în cadrul acestor întâlniri, studiile arată că berea și vinul sunt cele mai populare opțiuni, în timp ce cocktailurile și băuturile nealcoolice sunt mai des asociate cu evenimentele sociale, precum nunțile și petrecerile aniversare.
Organizatorii de evenimente țin cont de vreme, atunci când aleg băuturile. De exemplu, evenimentele cu tematică specifică verii sunt asociate cu băuturi răcoritoare, cocktailuri pe bază de fructe și bere, în timp ce meniurile unor evenimentele desfășurate în timpul sezonului rece pot include băuturi precum vinul fiert, berea fiartă, ceaiurile sau diferite cocktailuri alcoolice. Așadar, în zilele calde, sunt preferate băuturile ușoare, cu un nivel de alcool redus, iar în zilele reci de iarnă, băuturile consistente, cu un nivel ceva mai ridicat de alcool, pot fi o variantă mult mai potrivită.
2. Stabilirea unui buget pentru băuturi
Pentru a stabili un buget pentru băuturile tale, trebuie să iei în considerare câți invitați vei avea, durata evenimentului, specificul băuturilor alcoolice, dar și nivelul de calitate al acestora. În general, se estimează că fiecare invitat va consuma în jur de 2-3 băuturi pe oră, dar acest lucru poate varia în funcție de tipul de eveniment, sau de obiceiurile de consum ale oaspeților.
Iată câteva sfaturi pentru a stabili un buget de bauturi pentru evenimente:
– decide cât de mult vrei să cheltuiești în total pentru băuturi și împarte această sumă la numărul de invitați.
– indiferent de buget, asigură-te că oferi o gamă variată de băuturi, astfel încât toți invitații să aibă opțiuni.
– ține cont de taxele și costurile pentru livrarea băuturilor, atunci când stabilești bugetul.
3. Cum să asortezi băuturile cu preparatele culinare
Pentru a asorta vinurile cu preparatele culinare, trebuie să ai în vedere câteva principii de bază. În primul rând, vinurile roșii merg bine cu tipurile de carne roșie, în timp ce carnea albă, peștele și fructele de mare sunt mult mai compatibile cu sortimentele de vin alb.
Vinurile tari și aromele puternice se potrivesc cu preparatele culinare la fel de consistente, în timp ce vinurile subtile și delicate se asortează cu preparate mai ușoare. Asigură-te că vinurile sunt servite la temperatura potrivită. Temperatura ideală de servire pentru vinurile roșii este de 16-18 grade Celsius, în timp ce vinurile albe și roze sunt servite la o temperatură de 8-12 grade Celsius.
De asemenea, alte băuturi cu alcool se pot integra în meniul servit la un eveniment cu un anumit specific. De exemplu, berea poate fi inclusă în meniu, alături de preparate realizate la grătar, burgeri sau pizza, dacă organizezi o întâlnire de tip BBQ party. Evident, apa, sucurile sau limonada nu trebuie să lipsească de la un eveniment la care se poate servi și mâncare, acestea potrivindu-se cu mai toate preparatele din meniul propus, fiind ideale pentru cei care nu consumă alcool din diferite motive.
Acum știi cum să organizezi un meniu cu băuturi pentru evenimente! Consultă prețurile disponibile online pentru băuturile ce compun meniul pentru un event și alege inspirat!