Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să alegi un Smart TV – iată ce trebuie să știi 

Cu o piață atât de dinamică şi complexă, cu tehnologii de ultimă generație şi inteligenţă artificială încorporată, clienții sunt puși în faţa unei alegeri dificile: ce televizor este oare cel mai bun?

Criterii de care să ții cont atunci când alegi un televizor

 1. Diagonală

Pentru camere de dimensiuni reduse, se recomandă un televizor cu diagonala între 80-110 cm, în vreme ce pentru încăperi mai largi, un tv cu diagonala medie (111-152 cm), iar pentru spaţii întinse, puteți opta pentru o diagonală de peste 152 cm.

 1. Rezoluţia imaginii

Calitatea imaginii este dată de numărul de pixeli pe orizontală şi pe verticală. Cu cât numărul de pixeli este mai mare, cu atât imaginea va fi mai bine redată.

 Cele mai întâlnite rezoluții sunt:

 •  720p sau HD Ready,
 • 1080p sau FullHD,
 • 1440p sau QHD
 • 4K sau UHD
 • 8K
 1. Tipul televizorului

–        Smart TV – cu conexiune integrată la internet, oferă acces la streaming video. Posedă sistem de operare propriu. Suportă instalarea de aplicații pentru petrecerea timpului liber – precum Netflix, HBO GO, Amazon Prime, Facebook, YouTube, etc., sau aplicații de lucru de tipul Word, PDF Reader, etc

–          Lifestyle TV – impresionează prin designul lor de integrare în ambient

–          Non Smart TV – clasic, fără integrare internet inclusă prin design, dar cu posibilități de conectare prin cablu HDMI la un mini PC sau un tv box

–          Monitor TV – monitor tip led, ce permite redarea conținutului media de pe telefon

Conceptul Lifestyle TV are un design futurist cu mai multe game, precum The Frame, The Serif, sau The Terrace. Poți alege un televizor Samsung smart de ultimă generație de la Altex de care să te bucuri în fiecare zi. Fiecare model are specificații diferite, ceea ce înseamnă că trebuie să te orientezi și după ele. 

–          Opțiunea The Frame face posibilă transformarea televizorului tău într-o operă de artă, prin încadrarea cu o ramă, precum un tablou. Se va integra perfect într-o casă cu arhitectură avangardistă.

 –          Modelul Terrace a fost gândit pentru spaţii exterioare. Conform standardelor internaționale de rezistenţă la intemperii, prezintă un grad de etanșeitate de IP55. Aceasta înseamnă o protecție foarte bună contra prafului şi umidității din atmosferă.

–          Ecranul The Serif este cameleonul desăvârșit: televizorul tău poate lua aspectul peretelui sau mobilei de fundal, imitând la perfecție structura acestora. Partea de deasupra poate servi drept suport pentru mici obiecte decorative.

 1. Tehnologia de iluminare a display-ului

Există mai multe tipuri de iluminare a display-ului dintre care poți alege: 

 • LED – iluminare tip led
 • OLED – fiecare pixel emite propria lumină
 • QLED –iluminarea ecranului este excepțională, prin inovația exclusivă Samsung Quantum dot
 • neo QLED – tehnologia Samsung Quantum mini led controlează miile de mini-led-uri integrate per zona.
 • ULED – tehnica ce permite redarea mai multor culori decât un tv led 
 • Nano Cell – este o tehnologie cu nanoparticule integrate în display, ce permite afișarea unor culori mai vibrante şi vizualizarea conținutului din diferite unghiuri, spre deosebire de un ecran obișnuit
 • Laser – imaginea este proiectată pe un perete sau fundal plat
 1. Orientarea ecranului:

Ecranul unui televizor poate fi curbat sau plat. În cazul ecranului curbat, experiența vizualizării este mult mai realistă, iar unghiul acoperit de privire mult mai larg. Tehnologia IPS, In-Plane Switching oferă experiența ideală pentru iubitorii de gaming, dar şi pentru cei ce activează în domeniul graficii sau procesării imaginilor.

Așadar, ia în considerare informațiile de mai sus și cu siguranță vei alege televizorul perfect pentru tine!

Sursa foto: Unsplash.com.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!