Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi jantele potrivite pentru mașina ta? Top 3 criterii

Dacă ești în căutarea jantelor perfecte pentru mașina ta, însă nu cunoști exact pașii pe care ar trebui să-i urmezi înainte de achiziționare sau poate criteriile prin care să știi cum să le alegi, ai ajuns în locul potrivit. Orice mașină are nevoie de acele jante potrivite și specifice, de aceea articolul de față are ca și scop să te ajute în tot procesul achiziționării și să-ți ofere sfaturi utile și benefice. 

3 criterii care te vor ajuta să știi că ai găsit cele mai potrivite jante:

  1. Ține cont de dimensiunile anvelopei

Cum ar fi să-ți achiziționezi janta aceea perfectă care ți-a atras atenția, să fii entuziasmat și atunci când o duci la vulcanizare să realizezi că.. nu se potrivește. Ar fi puțin dezamăgitor. De aceea, este important ca să cunoști dimensiunile exacte a anvelopelor tale, pentru a alege dimensiunile jantelor mult mai ușor. Dacă acestea sunt potrivite, te apropii de punctul în care să le poți cumpăra.

Dacă ai trecut de pasul în care ți-ai verificat dimensiunea anvelopelor, iar acestea au între 245-255 mm, janta potrivită pentru mașina ta este de 9 inch. În schimb, dacă ele au în jur de 315-325 mm, janta potrivită va fi una de dimensiune mai mare și anume de 12.5 inchi. Dar, nu te îngrijora cu toate aceste detalii tehnice, specialistul îți va recomanda janta perfectă. 

  1. Ține cont de materialul fabricat 

Este important să știi din ce material sunt fabricate jantele tale, pentru că ele pot contribui semnificativ la performanța, durabilitatea și aspectul mașinii tale. O  greutate prea mare a acestora, poate afecta consumul de combustibil al mașinii tale, în schimb jantele ușoare te pot ajuta la un consum bun. 

Cele mai citite articole

Este important să știi că acestea sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale, însă cele mai comune sunt: aluminiul, oțelul și fibra de carbon. Cu ajutorul acestor informații vei putea alege cele mai bune jante pentru autoturisme de pe janta.ro, interesându-te de fiecare detaliu și aspect în parte. 

În același timp, un alt beneficiu adus de cunoașterea materialelor din care sunt fabricate  constă în faptul că trebuie să ții cont de ce fel de șofer ești. Ești unul care conduce în condiții extreme de temperaturi?  Dacă da, alegerea materialului potrivit poate fi crucială și extrem de importantă. 

  1. Ține cont de părerea mecanicului tău

Părerea unui om priceput, de preferat sfatul mecanicului tău este printre cele 3 sfaturi importante de care trebuie să ții cont. De ce? Pentru că el, cunoscându-ți mașina în detaliu, e în măsură să te sfătuiască corect, conform nevoilor tale și a autoturismului tău. Dacă îți permiți, îl poți chiar ruga să te ajute cu o părere specifică sau o recomandare pentru cele mai bune jante. Cu siguranță te va ajuta! 

Acum, că ai ajuns la finalul articolului, ține minte că este important să cumperi jantele potrivite mașinii tale. Prin urmare, asigură-te că respecți sugestiile de mai sus, pentru a te bucura din plin de mașina ta. 

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole