Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In ce camere se potriveste un parchet din bambus?

In general, oamenii aleg esentele clasice de lemn pentru parchetul pe care intentioneaza sa il monteze acasa, cel mai popular fiind stejarul. Numai ca pe piata au aparut si tipuri de parchet realizat din lemn exotic, unul dintre cele care atrag tot mai mult atentia cumparatorilor fiind parchetul din bambus. 

Cu toate ca este considerat un lemn de esenta moale, in realitate bambusul poate avea o duritate crescuta, in functie de zona in care creste. In plus, tehnica folosita pentru realizarea acestui tip de parchet laminat este si ea foarte importanta pentru durabilitatea si rezistenta parchetului din bambus. 

Unde poate fi montat parchet din bambus? 

Tinand cont de preconceptiile existente cu privire la bambus, ca material pentru parchet, multi oameni analizeaza foarte mult ideea de a monta un astfel de parchet in casa, mai ales in zonele cu trafic intens, cum ar fi holul, livingul sau chiar camera copiilor. In realitate insa acesta este o solutie alternativa foarte potrivita la gresia folosita pentru pardoseala din bucatarie sau chiar din baie. 

Cele mai citite articole

Ideea de a monta parchet in bucatarie sau in baie este una recenta, motiv pentru care inca mai exista reticente cu privire la aceasta solutie, din cauza cantitatii de apa si umiditate care exista in aceste incaperi. Un parchet bambus are un avantaj foarte important, care il face sa fie potrivit pentru aceste incaperi al casei: are o rezistenta ridicata la umiditate si apa, dar si la pete. 

Prin urmare, nu numai ca va rezista cu bine in conditii de umiditate ridicata, dar parchetul din bambus este o solutie eleganta si potrivita pentru o amenajare interesanta. De asemenea, un alt atu important este faptul ca se intretine si curata foarte usor, fara a necesita lucrari sau produse speciale, oferind totodata posibilitatea de a fi refinisat, pentru a-i reda aspectul initial. 

Tocmai de aceea, parchetul din bambus este o solutie potrivita pentru orice fel de spatiu, de la camere de dormit sau de zi, la bucatarie sau baie si chiar spatii comerciale, unde exista un trafic foarte mare. Important este insa sa se aleaga un parchet de buna calitate. 

Cele mai citite articole