Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In ce consta hidroizolatia in cazul unui acoperis cu vegetatie? 

Metode de protejare a mediului au fost dezvoltate pentru toate domeniile de activitate, iar unul specific domeniul constructiilor este acoperisul verde, realizat din plante. Cu toate ca aceasta metod de acoperire a unei case a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri, in prezent, aceasta a fost modernizata, fiind o solutie ecologica si pentru o izolatie eficienta.  

Totusi, pentru a se bucura de o astfel de oaza de verdeata, oamenii trebuie sa fie foarte atenti in ceea ce priveste hidroizolatia. 

Avantajele acoperisului verde

Tot mai multe tari din intreaga lume iau deja masuri pentru a creste numarul cladirilor care au un acoperis verde. Acest tip de acoperis este avantajos nu numai pentru mediul inconjurator, cat si pentru cei care locuiesc intr-o astfel de casa, deoarece beneficiile pe care le ofera sunt numeroase. 

In primul rand, un acoperis verde reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de hidroizolatie, deoarece apa si umiditatea din atmosfera este absorbita de plantele care constituie acoperisul. De asemenea, acesta ofera si o izolatie fonica eficienta si impotriva vantului, chiar si particulele de praf si poluarea pot fi retinute in substratul acoperisului verde, fiind astfel benefic si pentru sanatate. 

Cele mai citite articole

In plus, acoperisul verde asigura si o termoizolatie foarte buna, ceea ce presupune o economie a costurilor necesare pentru incalzirea sau racirea locuintei. Un astfel de acoperis poate contribui si la longevitatea si rezistenta membranei acoperisului la temperaturile inalte sau la fluctuatiile de temperatura. 

In ce situatii poate fi folosit un acoperis verde ca hidroizolatie? 

Acoperisul verde poate fi folosit ca metoda pentru hidroizolatii terase, cladiri rezidentiale sau de birouri, ori chiar spatii comerciale. Un astfel de acoperis poate fi realizat in aproape orice situatie. 

In astfel de cazuri este necesar insa sa se aleaga specialisti care detin cunostintele necesare pentru o astfel de constructie, precum si modul in care se realizeaza hidroizolatia de sub stratul de verdeata. Un astfel de proces este, de obicei, mai complex decat o hidroizolatie obisnuita si presupune mai multe tipuri de straturi si etape de realizare. 

Hidroizolatia este, prin urmare, extrem de importanta in orice situatie si tip de acoperis. 

Cele mai citite articole