Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Liniile de gătit: funcționalitate și ergonomie la superlativ

Pentru unitățile HoReCa mari, o soluție de creștere a productivității este reprezentată de modernele linii de gătit profesionale.

Datorită echipamentelor tehnologice moderne, este posibilă acum creșterea productivității muncii, reducerea costurilor produselor alimentare fabricate și asigurarea respectării regulilor de curățenie și igienă în bucătăriile profesionale. 

Avantajele unei linii de gătit modulare

Organizarea competentă a procesului de producție și, în cele din urmă, profitabilitatea firmei de alimentație publică depind în mare măsură de dotările bucătăriei profesionale, mai ales în cazul unei unități HoReCa medii sau mari.

În mod tradițional, fiecare serie tehnologică de echipamente este în așa fel concepută pentru a satisface în cel mai înalt grad nevoile unităților de alimentație publică cu un anumit format și număr de locuri. Datorită acestei abordări, antreprenorii din HoReCa au posibilitatea de a-și crea în mod flexibil propria configurație individuală a liniei lor culinare, care să răspundă nevoilor specifice pe care le au, ținând cont și de capacitățile financiare pe care le au la un moment dat. Ulterior, dacă spațiul permite, pot să adauge setului de dotări și alte module care să se integreze perfect, având aceleași dimensiuni (înălțime și lățime).

Pentru a crea facilități în bucătăriile profesionale, pentru a face lucrul mult mai eficient pe fiecare schimb, liniile gastronomice sunt capabile să garanteze un gătit de înaltă calitate într-o anumită perioadă și în volumele cerute.

Cum se poate realiza asta în concret? Cu ajutorul unor producători de echipamente HoReCa de top care au dezvoltat linii tehnologice premium, formate din dispozitive de gătit diferite ca scop, dar unificate ca dimensiuni și realizate într-o singură soluție de proiectare.

Echipamentele gastronomice disponibile includ: plite cu inducție, electrice și pe gaz, tigăi basculante, aparate de făcut paste în cantități impresionante și multe altele. Echipamentele și aparatele gastronomice pe care le oferă site-ul tcromania.com provin exclusiv de la producători de încredere. Merită să profiți și tu de oferta TC Romania Crown Cool.

Cele mai citite articole

Liniile tehnologice sunt formate din dispozitive a căror lungime este multiplu al unei anumite valori, iar înălțimea și lățimea (adâncimea) au aceleași dimensiuni (600, 700, 900 sau 900 etc.). 

Ca urmare a unei abordări unificate a dotărilor importante dintr-o bucătărie profesională, devine posibilă completarea liniilor gastronomice respective cu puterea și productivitatea necesare, în conformitate cu formatul, activitatea de producție și gama de feluri de mâncare a unității de catering respective. Cu siguranță, dacă volumul activității este mare, o linie modulară este o alternativă extrem de bună la echipamentele culinare ieftine, cu putere redusă și de calitate de cele mai multe ori îndoielnică.

Poziționarea echipamentelor în linie: pe lângă un perete sau în stil insular. Tu ce alegi?

Combinația dintre dispozitivele moderne reunite într-o construcție liniară compactă pe lângă un perete și/sau dispuse sub formă de insulă, creează o serie tehnologică extrem de funcțională și care, de asemenea, îmbunătățește estetica oricărei bucătării profesionale.

Opțiunea de insulă este mai potrivită pentru cantine, unde serviciul clienți este pus în funcțiune și se realizează într-o perioadă limitată de timp. Cu această opțiune inteligentă de amenajare, două linii de producție pot să coexiste fără probleme una cu cealaltă: prima poziționată în linie dreaptă, lângă un perete și cea de-a doua în mijlocul bucătăriei, spre exemplu.

Liniile gastronomice pot să fie completate și ulterior cu alte module!

Echipamentele care sunt comune din punct de vedere funcțional, pot face parte din diferite serii ale unui producător, chiar dacă au același design de bază. Diferențele se referă în acest caz doar la dimensiunile suprafețelor de prăjire și a volumelor de gătit, precum și la valorile consumului de energie.

Cel mai adesea, oțelul inoxidabil de foarte bună calitate este utilizat în producția de asemenea echipamente pentru linii gastronomice, la fel și pentru suprafețele de lucru și dotările gen recipiente de gătit. Datorită prezenței modulelor termice cu pereți dubli și cu un strat interior termoizolant, se asigură o conservare eficientă a căldurii și reducerea consumului de combustibil gazos și/sau de energie electrică.

Intră pe tcromania.com dacă ai nevoie și tu de linii complete, standardizate, de module de gătit profesionale premium sau vrei să îți completezi o linie culinară deja existentă și cu alte dotări din aceeași gamă!

Cele mai citite articole