Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Participarea la un casting, sansa ta de a deveni vedeta!

Cine nu si-a dorit sa apara in reclame, filme sau emisiuni TV? Sa mearga pe strada si sa se bucure atunci cand se vede pe un panou publicitar la branduri celebre? Daca toate acestea iti sunt cunoscute, ai ambitie si vrei sa fii vedeta, atunci sansa ta poate incepe cu o simpla inscriere la o agentie de casting Bucuresti. 

De cele mai multe ori, reclamele si casele mari de moda au nevoie de figuri noi, persoane creative si entuziaste care vor sa se faca remarcate. Astfel, cu o simpla participare la casting poti avea sansa unica de a aparea in filme romanesti si internationale, dar si pe catwalk, la prezentari de moda ale marilor branduri.

Ce este un casting?

Casting-ul este invitatia la o proba, ca urmare a unui mail cu o scurta descriere despre tine, insotita de cateva fotografii reprezentative. Odata trecuta etapa de selectie, vei fi sunata si te vei alatora altori persoane care au fost alese pentru interviu. Indiferent de scopul casting-ului (aparitii in reviste sau filme), regizorul sau fotograful isi va dori sa te cunoasca personal si sa vada in ce masura esti motivata sa reusesti.

Odata ajunsa la o agentie de casting, va trebui sa completezi o fisa cu  numele, prenumele, greutatea, experienta elevanta, precum si alte detalii care tin de respectivul proiect (numele productiei, perioada, bugetul etc.), se fac cateva poze (plan intreg, mediu si prim-planuri), apoi urmeaza proba in sine. Durata unui casting poate fi de la 15 la 30 minute sau chiar mai mult, in functie de cum te adaptezi scenariului si cerintelor coordonatorului de casting.

Cum trebuie sa te prezinti la un casting?

In primul rand, lasa-ti emotiile acasa. Intra in sala increzatoare, prezinta-te cu pronume si nume, apoi dezvaluie cateva informatii despre experienta din domeniu si de ce ai fi persoana potrivita pentru proiect.

Incearca sa fii amabila si sociabila, vei avea numai de castigat. Zambetul pe buze demonstreaza ca esti pregatita sa raspunzi cu naturalete oricaror intrebari si ca stii sa iti pui in valoare calitatile, chiar daca ai la dispozitie doar cateva minute pentru a te prezenta.

De cele mai multe ori, cand esti sunata pentru a veni la casting primesti si informatii despre cum trebuie sa arati. Iar machiajul este deosebit de important. Intotdeauna mizeaza pe naturalete, rimeleaza-ti usor genele si aplica un lip gloss transparent pe buze.

In ceea ce priveste parul, acesta trebuie sa fie, neaparat, proaspat spalat si necoafat. Si hainele tale trebuie sa fie simple. O pereche de colanti si un tricou sau maieu alb sunt suficiente pentru ca cei de la casting sa vada cum arati.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!