217Vizualizari 0Comentarii
Un proiect construcții birouri este important. Pentru aceasta, este obligatoriu să te familiarizezi cu diferitele opțiuni disponibile. În momentul digitalizării sectorului terțiar, gândirea la aspectul camerelor și la optimizarea suprafețelor nu este o sarcină ușoară. Se vorbește din ce în ce mai mult despre lucrul de acasă sau chiar despre „nomadizare” și totuși cererea pentru clădiri de birouri continuă să crească.
Construirea unei clădiri de birouri
Structurarea bine a proiectului tău este o componentă necesară pentru a-ți atinge obiectivul. Din acest motiv, iată un articol detaliat care te va învăța toate lucrurile de știut înainte de a începe construcția unei clădiri de birouri.
Construcția în „alb” sau „gri”?
Ca și în cazul oricărei construcții destinate lumii corporative, este important să îți cunoști clienții. Dacă intenționezi să îți închiriezi sediul, trebuie să știi că îți sunt disponibile mai multe soluții.
· Lansarea „albă” a unei clădiri de birouri
Lansarea unei construcții în „alb“ înseamnă că clădirea nu are o misiune precisă. Nu este așteptat niciun chiriaș când începe construcția. Acest tip de lansare este foarte potrivit dacă există o cerere puternică în sectorul construcțiilor geografice.
· Lansarea „gri” a unei clădiri de birouri
Lansarea unei construcții în „gri“ înseamnă că atunci când începe construcția, toate sau o parte din spații sunt închiriate. Este de departe cea mai puțin riscantă metodă de construcție, deoarece fluxul de numerar este deja asigurat chiar înainte de livrarea clădirii.
Construcția unei clădiri de birouri: pașii de urmat
Iată procesul de la A la Z pentru a construi corect o clădire de birouri.
· Locație geografică
Cele mai citite articole
Atunci când întreprinzi construirea unei clădiri de birouri, alegerea locației geografice este de o importanță crucială. Nu trebuie doar să iei în considerare terenul în sine, ci și prezența infrastructurii în apropiere.
Magazine, servicii, transport public, profesii liberale etc. sunt la fel de mulți factori de atractivitate care trebuie luați în considerare. În același timp, este, de asemenea, important să acorzi atenție neplăcerilor externe care ar putea interfera cu viața companiei.
· Efectuează un studiu de fezabilitate
Când ai găsit locația potrivită și înainte de a începe procesul de obținere a autorizației de construire, trebuie să efectuezi în primul rând un studiu de fezabilitate.
· Depunerea autorizației de construire
După finalizarea pașilor anteriori, poți depune autorizația de construire la primărie. Faza de instruire durează între trei și șase luni în funcție de parametrii specificațiilor și de sfera de aplicare a proiectului.
· Achiziționarea de pamant
Odată ce permisul de construire a fost acceptat, este timpul să achiziționezi terenul . În această etapă, proiectul devine mai precis. Realizarea unui astfel de proiect va crește exponențial.
· Construcția și livrarea clădirilor
În urma achiziției terenului, construcția este declarată deschisă. Este important să acorzi întotdeauna mai mult timp pentru livrare. Într-adevăr, un astfel de proiect de construcție este adesea întârziat din diverse motive.