Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rechizite scolare care nu pot lipsi din ghiozdanul unui elev in clasa I

Clasa I este o provocare atat pentru parinti cat si pentru copii, iar ghiozdanul si continutul acestuia joaca un rol esential in modul in care se va simti copilul la scoala. Este foarte important ca elevul sa aiba in ghiozdan tot ce ii trebuie pentru a nu intampina dificultati la ore si de aceea sunt recomandate urmatoarele rechizite scolare:

Caiete pentru toate materiile

Nu este suficient ca elevul sa aiba un singur caiet, mai ales in clasa I, chiar daca pe masura ce anii scolari trec, elevul va elimina rand pe rand caietele si va ajunge in cele din urma sa aiba probabil doar doua – unul de matematica si unul de romana. Atunci cand elevul este foarte organizat, ii este mai usor sa obtina cele mai bune rezultate pe viitor pentru ca isi va mentine totul in perfecta ordine. Prin urmare, acum la inceput este nevoie de urmatoarele caiete:

  • Caiet tip 1 cu linii speciale, pentru ca elevul sa invete sa scrie corect literele;
  • Caiet de matematica;
  • Un caiet cu foaie velina pe care elevul va desena de cele mai multe ori sau va face alte activitati la scoala;
  • Un caiet pentru muzica, deoarece invatatoarea s-ar putea sa vrea sa ii invete sa scrie notele.

Instrumente de scris cat mai variate

Cele mai citite articole

Pe langa un stilou de calitate, elevul va avea nevoie si de alte instrumente de scris asa cum sunt pixurile (preferabil colorate pentru ca elevul sa nu aiba tendinta de a inlocui stiloul cu pixul), carioci, creioane clasice, creioane cerate, creioane colorate si daca este necesar, creta. In felul acesta, avand la dispozitie mai multe instrumente de scris, elevul va fi tentat sa le foloseasca pe toate si astfel va descoperi mai multe texturi si mai multe medii pe care sa exerseze.

Rechizite pentru orele de lucru manual

Spre deosebire de ceea ce stiau deja parintii, acum orele de lucru manual sunt unele dintre cele mai creative si mai interesante si reprezinta acele momente in care copilul poate fi oricat de creativ doreste. Prin urmare, este foarte important sa se tina cont de urmatoarea lista de rechizite pentru orele de lucru manual:

  • Lipici de mai multe tipuri – lipici lichid, aracet, batoane de lipici solid;
  • Foarfeci pentru hartie – sunt recomandate foarfecile care nu au varful ascutit pentru a fi evitate accidentele;
  • Hartie colorata de diverse texturi;
  • Accesorii cum ar fi glitterul, ochisorii de papusa, benzile pufoase, benzile stralucitoare, nasturii, formele decupate din placaj sau din lemn, etc.;

Un penar incapator

Pentru ca toate instrumentele de scris sa stea in ordine si sa nu se piarda, elevul va avea nevoie de un penar foarte incapator astfel incat sa aiba toate lucrurile la locul lor. Penarul etajat cu elastice inauntru poate fi o solutie buna, insa daca cel mic nu are rabdare, exista riscul sa rupa foarte repede elasticele atunci cand scoate instrumentele de scris.

Cele mai citite articole