Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reciclarea aparatelor electrocasnice folosite de populație

Îndepărtarea electrocasnicelor vechi din gospodărie este acum mai ușoară decât oricât existând și în țara noastră numeroase firme care se ocupă de colectarea dispozitivelor de acest gen.

Orice dispozitiv electric sau electronic care funcționează pe bază de curent electric, baterii clasice sau acumulatori reîncărcabili se pot recicla.

Până și cablurile, bateriile și acumulatorii se pot colecta.

Multe dintre aceste articole ce ne-au fost de folos în încercare noastră de a avea o viață cât mai confortabilă, pe măsură ce se defectează iremediabil pot să ne aducă prejudicii importante deoarece conțin substanțe periculoase pentru sănătatea umana, dar și a animalelor de companie.

Nici a le arunca la întâmplare nu este o soluție, deoarece poluăm în acest fel mediul înconjurător. Din acest motiv ele trebuie colectate profesionist și duse în depozite speciale unde nu pot ca să polueze sistemele ecologice.

Prin reciclarea aparatelor electrocasnice se economisesc resurse naturale importante, într-o vreme în care criza de materii prime se dovedește a fi în continua creștere. Cum va mai trece timp până vom putea găsi niște tehnologii mai performante sau vom putea coloniza alte planete și extrage de acolo resursele necesare, va trebui să ne orientăm spre o gestionare cât mai bună a ceea ce avem aici, pe planeta noastră care începe să nu mai fie chiar așa de albastră precum era odinioară.

Cele mai citite articole

În anii ce vin se va diversifica colectarea și reciclarea acelor produse ce conțin materii prime ce se pot refolosi la fabricarea  unor noi produse.

În întreaga lume este vizibil interesul de a acționa în această direcție ca o premisă esențială pentru o dezvoltare durabilă, acel principiu fundamental care reunește sub aceeași umbrelă progresul economic şi social în scopul de a nu provoca un dezechilibru natural și mai mare decât este în prezent.

Metode de reciclare electrocasnice vechi

Reciclarea electrocasnicelor este posibilă prin transportul lor personal sau la cerere la un centru de colectare, care, mai nou poate să fie chiar la un supermarket, nu doar într-un centru de colectare.

În scop de încurajare se oferă chiar bonuri valorice celor ce le aduc, vouchere ce se pot utiliza la achiziția unor noi aparate de același fel sau la cumpărarea altor produse.

Înainte de a merge la punctul de colectare deșeuri electrocasnice, verificați dacă ați eliminat tot ce poate conține vechiul dispozitiv: baterii (pentru a le recicla separat), alimente. Aceste elemente ar putea împiedica parțial un proces de  reciclare corectă a dispozitivelor electrocasnice

Aparatele reciclabile electrice și electronice se clasifică în 4 mari grupe:

  • – aparate mari (cu excepția acelor acelora ce produc frig):  cuptoare, aragazuri, mașini de spălat, mașini de spălat vase etc.;
  • – aparate mari care produc frig: frigidere, congelatoare, aparate de aer condiționat etc.; ele se colectează separat pentru că pot conține anumite substanțe pentru mediul înconjurător;
  • – ecrane: aparate cu ecrane de peste 18 cm: televizoare, monitoare PC, laptopuri etc.;
  • – aparate mici: telefoane mobile, uscătoare de păr, perii electrice de ondulat, mixere, aparate foto, prăjitoare pâine etc.

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu