Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Regenerarea părului: soluții eficiente de îngrijire

Fiecare tip de păr are o nevoie diferită și un tratament specific. Cauți și tu soluții rapide de a preveni căderea părului, pentru regenerarea acestuia? Atunci e bine să citești cele ce urmează!

Hidratare, nutriție și reconstrucție

Înainte de a intra în specificul fiecărui păr, este necesar să cunoști bine în ce constă tratamentului părului.

El se compune din trei etape esențiale:

 • Hidratare: faza în care se caută să se readucă nivelul normal de apă în fire;
 • Nutriție: faza care se referă la înlocuirea lipidelor;
 • Reconstrucție/Regenerare: faza în care se completează proteinele părului.

Este nevoie de multă atenție când se alege tratamentul potrivit pentru podoaba capilară. Deși există numeroase șampoane împotriva căderii părului, precum și măști de regenerare a părului, trebuie să folosești nu neapărat ceea ce este la modă, ci întotdeauna acele produse ce se potrivesc cel mai bine pentru tine, fie ele noi sau mai clasice.

 1. Hidratarea

Hidratarea este principiul de la care se pleacă în orice tratament pentru păr. Așadar, chiar dacă părul tău are nevoie de reconstrucție sau să fie hrănit mai bine, acesta trebuie hidratat cum se cuvine înainte de a primi orice tratament reconstructiv.

Acest lucru se datorează compoziției părului, formată, în cea mai mare parte (aproximativ 90%), din cheratină (o proteină care are în structură 18 aminoacizi), 2% din minerale, precum aluminiu, cobalt și zinc, iar restul de 8% din apă, pentoză, lipide, glicogen și acid glutaminic.

Când un păr are nevoie acută de reconstrucție, sigur acesta a pierdut deja o serie de substanțe nutritive, precum ar fi aluminiul, fierul, zincul, cuprul și, mai ales, apa. Din acest motiv, hidratarea înainte de orice tratament pentru păr este esențială. La urma urmei, reconstrucția sau repararea pot deshidrata părul, de unde și necesitatea de a pregăti bine firele de păr în prealabil.

 1. Nutriția

Obiectivul principal al nutriției este de a face înlocuirea lipidică a firelor, lubrifierea acestora și etanșarea firelor deja hidratate. Proteinele beneficiază de etapa de reconstrucție. Lipidele, glicogenul și apa beneficiază de hidratarea și hrănirea părului.

Contrar a ceea ce se crede de obicei, nu doar îndreptarea, vopsirea și alte procese chimice sunt responsabile de schimbarea structurii părului și de necesitatea consecventă a reconstrucției. Expunerea excesivă la soare, vânt, praf, precum și utilizarea exagerată a uscătorului de păr, ondularea și întinderea firelor cu diverse aparate de beauty, de multe ori aduc grave prejudicii sănătății părului.

 1. Reconstrucția și Regenerarea

Reconstrucția și regenerarea părului este denumirea generică dată unor tratamente specifice care refac proprietățile naturale ale părului, restructurarea fibra de păr și repararea fisurilor cauzate de orice procese chimice care cauzează deteriorarea părului.

Părul subțire și fragil, fiind mai predispus la cădere, este, de asemenea, cel mai potrivit pentru a trece prin procesul de reconstrucție a podoabei capilare.

Și acele persoane care au suferit leziuni psihofizice, adică acelea care au avut sănătatea părului afectată de acțiunea fumatului, a intervențiilor chirurgicale și a altor boli, pot avea nevoie și de acest tip de tratament.

În unele cazuri, utilizarea acelor de păr, a elasticelor de cauciuc, a periilor și a instrumentelor termice poate deteriora grav firele. În funcție de fiecare situație în parte, reconstrucția părului poate fi o soluție și pentru cei care au acest tip de problemă.

Pașii unui tratament de reconstrucție și regenerare a părului

Există mai multe moduri și proceduri diferite pentru recăpătarea podoabei capilare.

 1. În primul rând, părul va fi spălat cu un șampon de curățare profundă.
 2. Părul este mai apoi spălat încă o dată, de data aceasta cu șampon reconstructiv/regenerativ.
 3. Apoi se aplică masca sau crema reconstructivă/regenerativă, masând întotdeauna firele podoabei capilare.
 4. Se face o pauză de aproximativ 20 de minute pentru a permite produsului ca să adere la scalp.
 5. După această pauză, părul trebuie spălat din nou pentru a îndepărta tot produsul de pe firele de păr.
 6. Se aplică un produs protector termic și apoi părul este uscat.

Toate produsele din comerț (șampoanele, balsamurile, măștile etc.) se laudă că au principii active care permit întărirea și reconstrucția fibrei de păr, dar multe manifestă o eficiență mai mică decât produsele concentrate profesionale.

Sunt produse pe bază de proteine, minerale, keratină, biocolagen, elastină, pantenol și alte vitamine utile pentru podoaba capilară.

Numărul de sesiuni (ședințe de tratament) necesare pentru finalizarea procesului de regenerare a părului depinde foarte mult de starea firelor și de cauzele care au dus la degradarea părului.

Acești doi factori sunt importanți, deoarece aceștia determină capacitatea firelor de a absorbi agenții reconstructivi care intră în joc în timpul tratamentului.

Pe de altă parte, metoda utilizată poate influența și timpul procesului de reconstrucție capilară. În general, produsele care utilizează nanotehnologia au o acțiune mai rapidă și mai eficientă, deoarece pătrund mai rapid în păr și accelerează reconstrucția componentelor capilare, care conferă rezistență și susținere părului.

În cazul părului extrem de deteriorat, idealul este ca persoana să se meargă la salon cel puțin o dată pe săptămână pentru a stabiliza pH-ul părului și a înlocui masa de fire pierdută în timpul proceselor agresive (chimice, termice, mecanice) la care a fost supus.

Pentru întreținerea părului acasă poți comanda online de pe shopeo.ro la prețuri avantajoase produse calitative. Intră să le alegi de acolo chiar acum!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!