Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sexul fără obligații – o idee bună sau rea?

Sunt mulți cei care susțin sus și tare că a face sex fără a fi îndrăgostit este una dintre marile plăceri ale vieții. Plăcere din toate punctele de vedere. Sexul fără afecțiune este dorit de mulți, din cauze diverse, iar detașarea emoționalului de carnal devine o prioritate a celor care vor să se simtă bine fără a simți vreo obligație față de partener. Poate că și de acolo vine marea plăcere, de la libertatea pe care o oferă acest tip de sex fara obligatii. Așadar, ar fi o idee chiar atât de bună sexul fără obligații? Dacă da, de ce? Și pentru cine? 

Sexul fără obligații, la limita dintre fericire și împlinire

Deși se poate spune că sexul fără obligații prezintă multe avantaje, precum faptul de a nu simți vreun fel de dependență față de partener sau de a suferi după celălalt, în interiorul oricărui corp uman se află o inimă, iar acea inimă are sentimente, așteptări, dorințe. Fie că ne place, fie că nu, atunci când facem sex, în creier se întâmplă anumite lucruri. Nu ai cum să împiedici mintea să lucreze, iar sexul fără sentimente ar putea însemna negarea naturii umane. 

Una dintre particularitățile ființei umane este aceea că sexualitatea nu este doar un comportament reproductiv, ci oamenii caută de cele mai multe ori în relațiile pe care le au un atașament emoțional, cât de mic posibil. Cu toate acestea, există persoane care, din diverse motive, apelează la sexul fără obligații fără să aibă cel mai mic resentiment. Și nimeni nu le poate condamna, mai ales dacă avem în vedere că asta le dictează interiorul. Așadar, sexul fără obligații poate reprezenta pentru unii o împlinire, aceea a dorințelor, în timp ce pentru alții este fericire, dar nu una care să îi împlinească pe deplin.

De ce ai alege să faci sex fără obligații?

Sexul fără obligații este legat, de cele mai multe ori, de simpla nevoie pe care o simte corpul. Acest comportament poate fi unul prin care se încearcă compensarea unui neajuns sexual în cuplu ori poate fi o fază din celibat. Există diverse motive pentru care oamenii practică acest tip de sex, iar printre cele mai frecvente se numără: relația sexuală cu o persoană care nu dorește niciun fel de angajament ca urmare a unei despărțiri romantice dureroase, încercarea de a răspunde la disfuncția unui cuplu, modalitate de întâlniri efemenre pentru persoanele singure care doresc relații sexuale fără a se angaja într-o relație de cuplu sau fără să prezinte vreun angajament, modalitate de a combate stresul, anxietatea pentru persoane cu probleme emoționale, narcisiste sau sexuale, activitate fizică sexuală recreativă, extensie a activităților autoerotice, activitate complementară de recrutare a unor noi parteneri pentru cuplurile deschise, modalitate de satisfacere a dependenței de sex etc. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!