Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spații de birouri în Capitală, la chirii mai corecte decât înainte de pandemie!

Vrei să închiriezi în București birouri în zone ultracentrale la un preț mai bun decât înaintea pandemiei? Intră chiar acum pe spatii-de-birouri.ro. Activ Property Services te poate ajuta cu mult profesionalism ca să găsești exact ceea ce ai nevoie pentru afacerea ta!

Alege să închiriezi acum birourile perfecte de care ai nevoie pentru activitatea ta viitoare! 

Anul 2021 vine cu mari provocări pentru antreprenorii români, în condițiile în care noul coronavirus nu a fost încă învins, cu toate eforturile ce se fac pentru vaccinarea în ritm cât mai alert a populației.

Forbes chiar sublinia faptul că după un 2020 în care s-a lucrat prioritar la distanță, cea mai mare întrebare a acestui moment pentru toți jucătorii din anumite sectoare ale economiei nu este când, ci mai degrabă câți dintre lucrătorii ce au experimentat munca de acasă va mai dori să se întoarcă la birou și, dacă totuși vor dori asta, cum va arăta un birou post-covid.

Fiind un popor latin, probabil că românii chiar vor dori să poată socializa din nou, deși luându-și în viitor și anumite măsuri de precauție. În definitiv, un birou de firmă nu înseamnă doar un loc unde muncești, ci și unul unde te întâlnești cu alți oameni, stai la o cafea sau la o țigară. Plus că a locui și munci în același loc, așa cum s-a întâmplat în primul an de pandemie, nu este cea mai fericită soluție, mai ales pentru aceia care nu știu sau nu pot ca să delimiteze foarte bine între viața profesională și cea de familie.

Multe firme trebuie, de asemenea, să folosească acest moment de cumpănă pentru a sparge imobilismul ce le-a definit până de curând. Ele trebuie ca să renunțe rapid la vechile obiceiuri și proceduri de lucru care erau deja depășite chiar și în 2019.

Se poate alege acum în cunoștință de cauză o revenire bine planificată la birou, se poate folosi această perioadă de transformări pentru a crea o experiență mai bună pentru personalul angajat, pentru a îmbunătăți colaborarea și productivitatea și pentru a reduce costurile pe toate planurile.

Având mai puțină nevoie de spații de birouri în Capitală în anul ce a trecut, tendința firească a fost ca numărul proprietăților libere să crească și prețul închirierii să scadă (chiar dacă nu foarte mult).

Popularitatea biroului de acasă nu va scădea foarte mult, iar această realitate va impacta și spațiile de lucru închiriate de firme. Vor exista schimbări „în orice scenariu”, indiferent dacă pandemia mai persistă, se sfârșește rapid sau dacă inteligența artificială va acoperi tot mai multe sectoare de activitate, iar oamenii vor trebui ca să se reprofileze radical în lunile și anii ce vin. 

Va exista mai puțină cerere pentru zonele centrale? Ce spun experții imobiliari 

Munca de acasă va continua să coexiste și va lăsa anumite birouri vacante. Automat și chiriile pentru spațiile office vor scădea, după cum spuneau încă de la începutul acestei crize complexe mulți experți imobiliari.

Nu este însă și cazul celor ce caută birouri de închiriat Victoriei. Închirierea de birouri în București, în clădiri office noi sau în vile istorice ce dispun de finisaje și dotări moderne va rămâne în continuare pe val, deoarece oferta va fi mai mică decît cererea și în continuare.

Românii vor să se mândrească inclusiv cu locurile loc de muncă. Una este să spui că lucrezi de acasă, iar cu totul altceva să te lauzi că mergi în inima Bucureștiului la muncă (chiar și cu metroul), nu-i așa?

Și dacă ai o profesie liberală (notar, avocat, arhitect etc.) un birou într-o zonă foarte bune îți permite din start o selecție a clienților și solicitarea unor tarife mai mari pentru serviciile pe care le oferi.

Poate îți doreai demult birouri de închiriat Dorobanți, dar nu ți l-ai permis până acum. Pe lângă scăderea chiriilor, lucru care s-a observat de la începutul pandemiei, nu ignora faptul că acum trebuie să te grăbești dacă ai găsit spațiul office visat, deoarece cu siguranță dacă se normalizează situația, fie și parțial, chiriile vor crește din nou. Gândește în perspectivă și alege să faci contractul pe o perioadă care să te avantajeze din toate punctele de vedere.

Ia legătura cu echipa de la Activ Property Services pentru a găsi spațiul optim pentru afacerea ta!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!