Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Televiziunea prin satelit – avantaje si dezavantaje 

Retelele de televiziune nu au ajuns inca in toate localitatile si satele din tara, iar construirea unei astfel de retea pe munte este un lucru foarte dificil. Din acest motiv, oamenii au la indemana televiziunea prin satelit, pentru a avea acces la toate informatiile si programele TV . 

Cu un kit special de instalare, care este format numai din cateva elemente, oamenii se pot bucura de programele TV  preferate in orice colt al tarii sau chiar al lumii s-ar afla. In plus, cei care au nevoie de televiziune prin satelit au posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de abonament televiziune.

Ce elemente sunt necesare pentru televiziunea prin satelit? 

Pentru a avea acces la programele TV  cu ajutorul televiziunii prin satelit, oamenii au nevoie de o antena parabolica. Aceasta va capta semnalul transmis de satelitii aflati in orbita geostationala, pentru a-l putea transmite catre un receptor, care are rolul de a decodifica semnalul si a-l transmite la televizor. 

Antena parabolica si receiver-ul sunt puse la dispozitia clientilor de furnizorul de servicii TV  contractat, care mai adauga la kitul de instalare si un sistem de fixare, inb si un cablu coaxial pentru fiecare televizor din casa. 

Care sunt avantejele televiziunii prin satelit? Dar dezavantajele? 

Unul dintre cele mai evidente si importante avantaje pe care le ofera televiziunea prin satelit este accesibilitatea, deoarece poate fi conectata in aproape orice colt al tarii. Dar acesta nu este singurul, printre avantajele acestei solutii de acces la programele TV  fiind si calitatea inalta a imaginilor HD, utilizarea simpla, independenta fata de retelele prin cablu si posibilitatea de a filtra sau de a grupa canalele de televiziune. 

In ceea ce priveste dezavantajele, acestea sunt mai putine, dintre care se remarca trei: 

  • costurile initiale de achizitie si instalare;
  • fenomenele meteorologice pot afecta semnalul;
  • pot fi acoperite numai anumite puncte cardinale de un satelit. 

Cu toate acestea, furnizorii de servicii de internet si televiziune din Bucuresti, dar care au reprezentante si acoperire in aproape toata tara, practica preturi avantajoase pentru televiziunea prin satelit. 

In concluzie, televiziunea prin satelit reprezinta cea mai buna alternativa la cea prin cablu.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!