Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 motive pentru a deveni un maseur terapeut

Astazi, maseurii terapeuti au un rol important in ingrijirea oamenilor care prezinta diverse probleme medicale, incepand de la vindecarea unor leziuni pana la restabilirea echilibrului emotional. De asemenea, masajul la domiciliu a devenit din ce in ce mai cautat de catre oameni, din cauza stilului sedentar. 

Meseria de maseur aduce o serie de avantaje si anume:

  • castiguri substantiale;
  • relatii interumane;
  • organizarea propriului program;
  • siguranta si stabilitate.

Asadar, cei care sunt in cautarea unui loc de munca pot absolvi un  curs de maseur oferit de un centru de pregatire profesionala pentru o cariera succes. Principalele motive pentru care atat de multi oameni practica aceasta meserie sunt:

Cerere mare

Ce este mai atragator decat o cariera care ofera siguranta locului de munca? Cererea de terapeuti autorizati in masaj este in continua crestere. Institutul National de Statistica raporteaza ca este de asteptat ca industria terapiei prin masaj sa creasca cu 22% pana in 2024. 

Astfel noi locuri de munca sunt create in mod constant in locatii, precum casele de batrani si cladirile de birouri. De asemenea, la mare cautare sunt posturile de ingrijitori pentru batrani, care pot fi obtinute in urma unui curs ingrijitor batrani.

O cariera care poate incepe rapid

Perioada necesara pregatirii pentru a deveni maseur terapeut este de 6 saptamani. Scoala de terapie prin masaj implica multa pregatire practica. Elevii sunt instruiti in anatomie si tehnici multiple de terapie prin masaj. Pana la absolvirea cursului studentii au suficienta experienta practica pentru a lucra in spa-uri, spitale, clinici etc.

Program flexibil

Majoritatea maseurilor lucreaza pe cont propriu. Aceasta inseamna ca isi pot stabili propriul program, pot decide daca doresc sa lucreze cu norma partiala sau cu norma intreaga si isi programeaza pacientii in functie de timpul pe care-l au la dispozitie.

O varietate de locatii in care pot lucra

De la clinici de sanatate la plaja, terapeutii de masaj pot alege diverse locatii pentru a practica meseria. Multi lucreaza in medii medicale sau spa-uri. De asemenea, pot alege, sa lucreze din propriile case sau sa mearga la casele clientilor. Pentru cei atrasi de locatii exotice, exista o multime de oportunitati in locuri turistice fierbinti – statiunile si navele de croaziera angajeaza terapeuti in masaj din intreaga lume.

Munca se desfasoara in medii relaxante

Este o meserie practicata intr-un mediu relaxant, caracterizat de elemente atragatoare, cum ar fi muzica buna, mirosuri linistitoare si lenjerie de pat calda. Atmosfera care invoca linistea face din aceasta o experienta relaxanta nu numai pentru client, ci si pentru terapeut.

Terapeutii de masaj ajuta oamenii 

Cea mai mare satisfactie a unui terapeut de masaj este ajutorarea celor suferinzi, celor care doresc sa se recupereze dupa accidente sau care sufera de stres. Terapia prin masaj accelereaza procesul de vindecare, imbunatateste circulatia si chiar poate restabili echilibrul emotional. Masajul ii face pe oameni sa se simta bine, ii destreseaza, ajuta la detensionarea musculara, imbunatateste calitatea somnului, restabileste echilibrul organismului – datorita acestor beneficii pacientii vor astepta cu nerabdare sedintele de terapie.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!