Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trader-In contextul tranzactiilor financiare

Intr-un context de mare efervescenta finanaciara, tot mai multe persoane isi propun sa se familiarizeze si sa inteleaga notiunile legate de  activitatea bursiera şi oscilatiile fianaciare, la nivel  mondial, vizand astfel progresul financiar. 

Ce inseamna trader

Etimologic, termenul trader este imprumutat din limba engleza, insemnand negustor, vanzator sau comerciant. Astfel termenul trader desemneaza o persoana care se ocupa cu tranzactionarea pe pietele financiare. Aceasta actiune financiara se poate efectua in interes propriu sau in numele unei organizatii sau al  altei persoane. 

Traderul devine astfel cel care vinde sau cumpara active financiare. Activele financiare pot fi reprezentate prin actiuni, obligatiuni, metale, produse de diferite tipuri, precum cele agricole sau energetice, active financiare fiind si perechile valutare. Obiectivul unui trader va fi acela de a asigura un profit, generat din diferenta de pret dintre vanzarea si cumpararea activelor. 

Astfel, cei interesati de acest domeniu financiar vor dobandi date importate prin urmarea unui curs de investitii la bursa, alegand sa se instruiasca in acest sens, prin stapanirea unei serii de notiuni de baza, precum broker, tranzactionare, terminal de tranzactionare, instrumentele tranzactionale, deschiderea, modificarea si inchiderea unei pozitii, pozitiile de vanzare si cumparare, pozitiile nivelului de pret,  Stop Loss sau Take Profit. Astfel, cei interesati vor intelege obiectivul unui trader, si anume acela de a obtine profit prin deschiderea, modificarea si inchiderea pozitiilor pe pietele financiare, maximizand profiturile si minimalizand pierderile.

Tipuri de traderi

Se disting patru tipuri de traderi. Trader pe termen lung, respectiv investitorul, trader pe termen mediu, cel cu o pozitie deschisa pe piata financiara care se desfasoara pe o perioada de cateva saptamani, trader pe termen scurt, activ intre cateva ore si o saptamana, si traderul care isi inchide pozitiile la cel mult 15 minute de la deschidere, acestia fiind denumiti traderi scalperi.

Instruirea 

Cei care doresc sa se familiarizeze cu notiunile specifice si sa patrunda pe piata financiara, alegand un curs de investitii la bursa, isi vor asigura toate parghiile spre progres financiar. Cei interesati pot alege cursuri special structurate astfel incat sa vina in intampinarea tuturor celor care doresc sa devina traderi de succes. 

Se poate opta pentru varianta de curs potrivita cerintelor si nevoilor dumneavoastra, alegand intre Custom Trader, Base Trading, Advanced Traiding, Master of Trading, Expert Trader sau Personal Trader, varianta personalizata, potrivita specificului cursantului.  Indiferent de tipul cursului ales, aprofundarea conceptelor bursiere se va face cu suport profesionist, pe parcursul unei perioade de training care asigura acces catre comunitatea Vestor. 

Instruiti de catre traideri cu experienta, veti reusi sa tranzactionati cu succes, stapanind toate notiunile necesare diagnosticarii starii  pietei, gestionarii banilor si psihologiei in tranzactionare.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!