Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 motive pentru a deveni instalator

Cu toții am auzit că, începând cu anul 1990, România se confruntă cu o lipsă de meseriași calificați, în timp ce practicanții de astăzi au vârste tot mai înaintate. Printre meseriile la mare căutare se află și cea de instalator. Dacă sunteți în căutarea unor stagii de specializare sau reconversie profesională, iată câteva motive pentru a vă orienta către meseria de instalator:

1. Stabilitatea locului de muncă

Nevoia de instalatori poate fi comparată cu nevoia de medici – toată lumea de pretutindeni va avea întotdeauna nevoie de aceste două profesii. Meseria de instalator furnizează un anumit grad de siguranță în ceea ce privește grija zilei de mâine. Un instalatorpriceput va găsi mereu un loc de muncă, acesta neputând fi externalizat.

2. Mai puține costuri de formare profesională

Studenții din zilele noastre au nevoie de mulți bani pentru a absolvi o facultate, astfel încât fie apelează la împrumuturi, fie sunt obligați să renunțe la studii. Alegerea unei meserii precum cea de instalator înseamnă și că puteți urma cursurile unei școli profesionale sau ale unui colegiu tehnologic. Acest lucru presupune mult mai puțini bani investiți în formarea profesională și apoi puteți urma o perioadă de ucenicie în care sunteți efectiv plătit în timp ce învățați meseria.

3. Oportunități de avansare

Domeniul instalațiilor sanitare reprezintă un domeniu licențiat și reglementat, putând alege să vă specializați până la nivelul studiilor de master  dacă aveți ambiția de a face acest lucru. Instalatorii cu studii superioare de specialitate au un salariu mai mare, mai multă flexibilitate în ceea ce privește locurile de muncă și mai multe oportunități.

4. Varietatea locurilor de muncă

Cele mai citite articole

A fi instalator nu înseamnă neapărat că veți fi solicitat să reparați toalete toată ziua. Instalatorii lucrează în toate tipurile de industrii. 

Puteți găsi un loc de muncă proiectând sisteme de instalații sanitare pentru clădiri noi, hotărând cum să fie gestionate, reparate și extinse sistemele de apă din oraș sau să dezvoltați noi tehnologii de instalații sanitare. În locurile unde există apă și oameni, sunt necesare instalații sanitare. Oportunitățile sunt aproape nelimitate!

5. Independență

Instalatorii profesioniști pot să aleagă să se angajeze singuri în afaceri. A deține propria afacere de instalații sanitare înseamnă că puteți lucra când doriți și unde doriți, ceea ce este minunat pentru cei care au obligații familiale sau au nevoie de flexibilitate în programare sau locație.

6. Beneficii personale

În meseria de instalator, vă veți solicita corpul și mintea mereu. Analiza problemelor, dezvoltarea de soluții și gestionarea situațiilor zilnice vă vor „ascuți” mintea, iar cerințele fizice ale postului vă pot menține corpul activ și sănătos.

7. Satisfacția la locul de muncă

Instalatorii chiar salvează vieți. Fără sisteme de instalații sanitare bune pentru a furniza apă curată și a scăpa de apele uzate, eram cu toții expuși riscului de a contacta boli potențial fatale. Menținerea sistemelor sanitare în satele și orașele noastre în stare bună de funcționare este o sarcină demnă care protejează sănătatea cetățenilor.

Cele mai citite articole