Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ostropel de pui cu ardei copţi – un deliciu cu un gust greu de ui

Până nu demult, reţetă veche de ostropel de pui era folosită de către  gospodine pentru a prepara prânzul sau cina pentru cei dragi. Acum, reţetă de ostropel de pui poate fi găsită în mai multe forme şi opţiuni, cu diferite ingrediente, care dau un gust deosebit. Carnea de pui folosită la prepararea ostropelului trebuie să fie sănătoasă, cât mai apropiată de cea de curte, iar produsele La Provincia sunt recomandate inclusiv de medicii nutriţionişti.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara ostropelul de pui cu ardei copţi?

Pentru a prepara ostropel de pui cu ardei copţi pentru întreaga familie, sunt necesare următoarele ingrediente:

·  4 pulpe de pui/ o caserolă de aripi de pui/ 2 bucăţi de piept de pui;

·  2 căpăţâni de usturoi;

·  1 ceapă mare;

·  1 legătură de ceapă verde;

·  1 legătură de usturoi verde;

·  8 ardei kapia copţi;

·  1 conservă de roşii pasate sau 300 ml de suc de roşii;

·  1 ceaşcă de vin alb;

·  2 foi de dafin, cimbru, sare, piper, boia;

·  1 ceşcuţă de ulei;

·  1 legătură de pătrunjel proaspăt.

Cum se prepară reţetă de ostropel de pui cu ardei copţi?

Pentru a prepara reţeta de ostropel de pui cu ardei copţi, se recomandă ca gospodinele să respecte următorii paşi:

·  să spele, să porţioneze carnea de pui şi să o cresteze, să o săreze şi pipereze;

·  să rumenească carnea de pui în ulei într-o tigaie suficient de mare;

·  să scoată carnea de pui atunci când este rumenita bine pe ambele părţi şi să o lase pe un şerveţel uscat;

·  să adauge în tigaia cu uleiul în care a fost rumenita carnea de pui usturoiul, ceapă tăiată solzişori, condimentele;

·  când legumele sunt moi şi ceapă este sticloasă, se “stinge” totul cu vinul, cu conservă de roşii pasate sau cu sucul de roşii şi se adăugă şi ardeii copţi tăiaţi fâşii lungi;

·  se lasă ostropelul de legume 15 minute pe foc, se adaugă apă dacă e nevoie;

·  când legumele sunt moi, se adaugă carnea de pui şi se lasă până când se înmoaie;

·  se adăugă la final pătrunjelul proaspăt tocat.

Cum se prepară mămăligă “ca la carte”?

Sunt situaţii în care gospodinele ştiu că cea mai bună garnitura pentru ostropel este mămăligă, dar nu ştiu să o prepare că la carte. Reţetele de mămăligă sunt numeroase pe internet şi variază de la o regiune la alta, de la un bucătar la altul, de la o gospodină la alta. Mămăligă este un preparat tradiţional destul de simplu, făcută întotdeauna proaspăt pentru fiecare masă şi mâncată caldă.

O reţetă autentică românească de mămăligă delicioasă, moale, care va “pluti” în farfuria cu ostropel de pui este:

·  se pune la fiert apă, aproximativ 2 pahare jumătate, cu o jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de ulei sau o bucăţică de unt;

·  când apa fierbe suficient de tare se adaugă făină de porumb sau mălaiul cernut (chiar dacă este din comerţ) în ploaie şi se dă focul mai mic;

·  se lăsa mămăligă la fiert, amestecându-se în mod constant cu făcăleţul sau lingură de lemn timp de jumătate de oră minim;

·  se răstoarnă pe o farfurie sau pe un fund de lemn şi se  serveşte caldă alături de ostropelul de pui cu ardei copţi.