Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce semnificație are cadoul de casă nouă?

Foarte multi oameni au ca obiectiv construirea sau achizitionarea unei locuinte, iar dupa ce acest pas a fost realizat, acestia îl sarbatoresc cu multa bucurie. La petrecerea de casa noua sunt invitati membrii familiei, prietenii apropiati, uneori chiar si vecinii pentru a sarbatori aceasta bucurie a gazdelor. Chiar daca invitatia nu implica aducerea unui cadou, acesta nu lipseste niciodata, fiind considerat deja o traditie.

În rândurile urmatoare vei regasi informatii utile despre semnificatia cadoului de casa noua, ce optiuni ai si cum reusesti sa faci cea mai buna alegere care sa te încânte atât pe tine, cât si pe gazdele carora le  pregatesti surpriza.

Achizitionarea unei locuinte a fost dintotdeauna considerata o mare realizare, un obiectiv atins, fiind un pas important în evolutia fiecarei familii, de aceea acest eveniment trebuie sarbatorit cu un cadou care sa le fie de folos noului/noilor proprietari. Se spune ca aceste cadouri sunt purtatoare de noroc si prosperitate în noua casa a gazdelor.

Cele mai citite articole

Înca din Evul mediu dateaza traditia ca invitatii sa vina cu un cadou de casa noua. Darul primit este de multe ori considerat ca un ajutor pentru persoanele care s-au mutat în casa pe care si-au dorit-o si la care au visat.

Pentru cadoul de casa noua trebuie sa ai niste date clare, sa culegi numeroase informatii în asa fel încât sa gasesti cea mai potrivita varianta. În alegerea cadoului potrivit pentru gazda trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • Daca sunt membri ai familiei, colegi de serviciu, prieteni – în functie de relatia avuta cu acestia, vei alege un cadou practic, care sa nu doar estetic, ci si functional;
  • Vârsta si personalitatea gazdelor – de exemplu pentru o femeie de 30 de ani, un cadou potrivit de casa noua poate fi un obiect decorativ sau un aparat de cafea care sa se potriveasca stilului abordat în locuinta;
  • Stilul în care se încadreaza casa (modernista, minimalista, scandinava etc.);
  • Bugetul pe care îl ai la dispozitie;
  • Categoria de cadou (modern, simbolic, traditional, hazliu etc.)

Cadourile de casa noua pot fi categorisite de la obiecte practice care sunt de folos oricui pâna la obiecte personalizate. Chiar daca alegerea unui cadou de casa noua nu este deloc lipsita de efort cu putin interes vei reusi sa aduci un zâmbet larg gazdelor. Printre cele mai potrivite idei de cadouri cu care sa nu dai gres indiferent de relatia pe care o ai cu noii proprietari sunt urmatoarele:

  • Electrocasnice mici (se recomanda o documentare despre produsele achizitionate deja de catre gazda);
  • Obiecte decorative (te ghidezi dupa stilul abordat de proprietari în locuinta);
  • Seturi de bucatarie;
  • Gadgeturi (interfon video, camera de supraveghere video, dispozitiv de masurarea temperaturii din locuinta etc.)
  • Smart TV sau sisteme Home Cinema sau audio.

Este esentiala documentarea în prealabil  daca vrei sa daruiesti un cadou de casa noua care sa placa si sa fie apreciat. Astfel, vor exista  sentimente de bucurie si emotie pozitiva de ambele parti. În alegerea cadoului de casa noua, Werbo îti vine în ajutor cu numeroase solutii potrivite cerintelor tale.

Cele mai citite articole