Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
tarantula

Introducere

Tarantulele sunt animale fascinante care sunt de obicei foarte mici, cu un diametru de corp de pana la cinci centimetri. Cu toate acestea, exista unele specii care au fost observate sa aiba dimensiuni mai mari, cum ar fi cea mai mare tarantula din lume, Goliath Birdeater (Theraphosa blondi). Acest animal poate atinge dimensiuni uriase, cu un diametru de corp de aproximativ 30 de centimetri, la maturitate.

Descriere

Goliath Birdeater este cea mai mare tarantula din lume si face parte din familia Theraphosidae. Acesta a fost descoperit de prima data in anul 1804 si se intalneste in padurile tropicale din sudul Americii de Sud. Aceasta specie este cea mai mare din lume in clasa Arachnida, cea mai mare specie de paianjen intalnita in intreaga lume.

Aspect

Goliath Birdeater este un paianjen urias, cu o greutate de aproximativ 170 de grame si o lungime de corp intre 15-30 centimetri, in functie de sex. Acesta poate fi usor recunoscut prin culoarea sa de maro-negru, cu puncte albe si galbene pe abdomen. Femelele sunt mai mari decat masculii, in general, si au un abdomen mai mare si mai rotund. Aceasta specie de tarantula are picioare lungi, segmentate si se pot misca foarte rapid datorita ventuzei din fiecare picior. In plus, fiecare picior are pana la doua grupe de fire speciale care se pot utiliza pentru a simti vibratiile obiectelor din mediul sau.

Hrana

Cele mai citite articole

Goliath Birdeater se hraneste cu insecte si cu alte creaturi mici, cum ar fi soparle, amfibieni, rozatoare si chiar viermi. Acesta isi poate prinde prada prin folosirea firelor speciale din picioarele sale, care sunt folosite pentru a simti vibratiile obiectelor din mediul sau. In plus, acesta poate folosi si ochelarii si palmele sale pentru a prinde prada si a se apara. De asemenea, acest paianjen urias poate fi alimentat si cu pasari, desi aceasta este o practica rara.

Reproducere

Goliath Birdeater se reproduce de obicei in lunile aprilie-mai. Femela produce un numar mare de oua care este pastrat in sacul sau de oua. Dupa ce ouale sunt eclozate, larvele sunt hranite de mama lor pana la maturitate. Acest proces dureaza aproximativ un an, iar durata de viata a adultilor este de aproximativ 10-15 ani.

Pericol pentru om

Marea majoritate a tarantulelor sunt inofensive pentru om, si Goliath Birdeater, in special, nu reprezinta o amenintare majora pentru oameni. Acesta se va apara utilizand ochelarii si palmele sale, dar nu va folosi mustele sale toxice sau va musca oamenii, decat daca este tulburat sau agresat. De asemenea, acesta nu foloseste otrava pentru a prinde prada, asa cum fac alte specii de paianjeni.

Conclusion

Goliath Birdeater este cea mai mare tarantula din lume si face parte din familia Theraphosidae. Acesta este usor de recunoscut datorita culorii sale maronii-negre si punctelor galbene si albe din abdomen. Hrana sa consta in principal din insecte, soparle, viermi si alte creaturi mici. De asemenea, acesta nu este un pericol major pentru oameni si de obicei se va apara prin folosirea palmelor si a ochelarii. In general, acesta este o specie interesanta si fascinanta de tarantule.

Cele mai citite articole