Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum poți să economisești energie electrică în firma ta: sfaturi eficiente

Atunci când se compară consumul de energie necesar al unei case cu cel al unei afaceri, orice electrician îți poate spune că până și magazinele mici sau atelierele diverse consumă mai multă energie electrică decât o familie ce locuiește într-un imobil rezidențial. În această perioadă, ce include și o creștere imprevizibil de mare a tarifelor, a găsi modalități de reducere a costurilor și noi secrete de economisire a energiei electrice este o preocupare majoră pentru antreprenori.

Reducerea facturii de energie: o provocare pentru orice consumator noncasnic 

Poate ți-ai adresat și tu întrebări ca acestea:

  • Chiar se poate reduce consumul de energie în afacerea mea? 
  • Este cheltuiala de energie electrică eficientă în perioada actuală? 
  • Nu aș putea redirecționa o parte din banii achitați pe factura la electricitate către investiții mai importante din firma mea? 
  • Angajații și colaboratorii mei mă pot ajuta în acest demers? 

Merită să îți amintești că, în afară de reducerea cheltuielilor, punerea în practică a acțiunilor care contribuie la reducerea consumului energiei este importantă și atunci când vine vorba de durabilitate. Odată cu schimbările de obiceiuri în activitatea de business, este posibil ca reducerea costurilor la factura de electricitate în companie să fie mai aproape de consumul optim prin eliminarea risipei. 

Cum poți economisi energia consumată într-o firmă și reduce nivelul facturilor lunare la electricitate?

Înlocuiește aparatele și echipamentele electrice învechite

Unul dintre principalii vinovați în cadrul consumului de energie sunt aparatele mai vechi sau cele care nu au fost întreținute corect de mult timp. Prin urmare, încearca să le schimbi cu echipamente mai moderne: acestea sunt de obicei produse mai eficiente și mai economice. 

Acest demers poate să amortizeze investiția făcută în doar câteva luni. De asemenea, ai grijă să faci mentenanța tuturor dispozitivelor utilizate, așa încât ele să garanteze o bună funcționare și o durabilitate cât mai ridicată.

Acordă cea mai mare atenție funcționării impecabile a instalației electrice 

Întreținerea acesteia este importantă pentru a te asigura că totul va funcționa în parametri optimi. Ce legătură are asta cu modul de economisire a energiei electrice în firmă? Poate ca în timpul verificării instalației, efectuată obligatoriu de către un electrician profesionist, se va descoperi necesitatea și urgența unei renovări sau a unor reglaje. Problemele de instalare pot provoca scurgeri de energie, supraîncărcare electrică și scurtcircuite, generând cheltuieli importante: fie financiare, fie prin pierderea datelor importante pentru firmă.

Cele mai citite articole

Este important să utilizezi prize specifice pentru acele echipamente electrice de mare putere. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este posibil ca dispozitivul să nu funcționeze corect și, de multe ori, să consume și mai multă energie. În plus,se pot produce și incendii devastatoare, nu doar distrugerea instalației existente de furnizare a electricității.

Indicele de consum și performanța aparaturii electrice

Fiecare echipament are un indice de consum și o anumită performanță. Ia în considerare acest lucru atunci când cumperi un echipament electric nou. Este o garanție reală a economiilor și a unui consum mai durabil.

Evită consumul maxim de energie

Între orele 17 și 22, este momentul când se atinge vârful consumului de energie. Acest lucru se întâmplă pentru că este perioada în care oamenii merg acasă și desfășoară activități care pot avea un consum ridicat de energie. Exista însă și firme care funcționează 24 de ore pe zi. Dacă este convenabil și flexibil pentru afacerea ta, adaptarea programului de lucru pentru întregul personal sau pentru anumiți angajați poate fi o alternativă la modul de economisire a energiei electrice și implicit la reducerea cheltuielilor.

Amplasarea corectă a surselor de iluminat și a tipului de iluminat

Aici poți cere ajutorul unui profesionist specializat în proiecte de iluminat. Este important să știi dacă lămpile ș corpurile de iluminat sunt plasate în cel mai bun mod în firma ta. Depinde de la spațiu la spațiu, de la afacere la afacere. În mod ideal, dacă acestea sunt bine distribuite, vor oferi o iluminare uniformă și coerentă cu niște cheltuieli reduse.

Responsabilizează-ți angajații

Toate aceste schimbări sunt inutile dacă angajații tăi nu știu mai nimic despre importanța sau mijloacele de a economisi energie electrică în companie și de a construi obiceiuri mai bune pentru un consum durabil. Ocupă-te de instruirea și încurajarea angajaților să știe mai multe despre acest subiect și să reducă efectiv irosirea energiei electrice. De asemenea, foarte important, fii tu însuți un exemplu în acest sens!

Și nu uita să-ți schimbi furnizorul de curent, dacă nu ești mulțumit de cel actual. Intră pe www.cez.ro și analizează oferta pentru utilizatorii non-casnici.

Cele mai citite articole