Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Freze zăpadă puternice și ușor de utilizat

Frezele de zăpadă sunt ajutoare ideale pentru serviciile de iarnă. Cu ele poți procesa cantități mari și mici  de zăpadă și gheață într-un timp scurt și cu puțin efort.  Majoritatea modelelor de freze zăpadă sunt potrivite pentru trotuare, căi de acces, străzi, alei de grădină și  zone mai mici. Dacă  spațiile mari deschise, cum ar fi parcările, trebuie să fie curățate de zăpadă și gheață, poți găsi modele de freze zapada puternicele cu motoare pe benzină. 

Frezele de zăpadă sunt performante, fiabile și au un preț adecvat. Freza pentru zăpadă are un mecanism destul de simplu. Este o mașină autopropulsată, proiectată pentru îndepărtarea rapidă și eficientă a zăpezii. Zăpada cade în interiorul mașinii, după care este aruncată într-o direcție dată sub acțiunea unui jet de aer puternic.

Cine are nevoie de o freză de zăpadă?

Frezele de zăpadă sunt ideale pentru proprietarii de ferme și sere, angajați ai firmelor de utilități ale orașului, proprietarii de case private, proprietarii de cluburi sportive, terenuri de antrenament, terenuri de fotbal, patinoare etc. Astfel de mașini sunt echipate cu motoare de putere redusă (de la 3,5 la 5 cai putere). 

Acest lucru este suficient pentru curățarea zăpezii moi și slabe. De exemplu, poți efectua cu ușurință curățarea zilnică a căilor și a zonelor din zona ta. Dar zăpada tare și înghețată este o sarcină prea dificilă pentru o freză de zăpadă fără autopropulsie.

Printre frezele de zăpadă fără autopropulsie, există modele cu un mâner care sunt confortabil de ținut în mână. Freza de zăpadă de acest tip este împinsă înainte și de asemenea, există opțiuni de remorcare. 

Acestea din urmă nu au găsit o aplicare largă, datorită caracterului lor practic redus. Raza de acțiune pentru frezele fără autopropulsie este mica, de până la 5 m. Proiectarea lor nu include un rotor, care ar crește raza de acțiune. 

Frezele de zăpadă autopropulsat, așa cum sugerează și numele, se mișcă independent. Trebuie doar să acționezi ușor mașina cu ajutorul mânerelor speciale, setând direcția corectă. Există modele pe roți și șenile. 

Șinele asigură o tracțiune îmbunătățită, ceea ce este important la curățarea terenurilor accidentate. Fac față grămezilor de zăpadă, zăpadă tare și gheață. Capacitatea lor este suficientă pentru curățarea blocajelor de zăpadă pe scară largă, pentru a curăța suprafețele mari de străzi și drumuri. Mașinile de curățat zăpada autopropulsate sunt numite în două trepte: pe lângă un melc dințat, acestea au un rotor care afectează intervalul de aruncare a zăpezii (până la 15 m).

Frezele de zăpadă electrice sunt considerate mai puțin puternice, decât motorul pe benzină. Dar costul redus, înmulțit cu ușurința întreținerii, compensează acest dezavantaj. Frezele electrice de zăpadă sunt utilizate pe scară largă pentru curățarea zăpezii din zone mici. 

Un obstacol în calea cumpărării acestui model poate fi sursa de energie. Frezele de zăpadă alimentate cu combustibil sunt mai scumpe și necesită întreținere regulată. Dar puterea lor va face lucrul ușor în zonele cu multă zăpadă. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!