Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Credit online versus credit offline. Avantaje și dezavantaje

Criza generată de pandemia de Covid-19 a afectat bugetele tuturor. Foarte mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă sau au câștigat salarii mai mici, din cauza reducerii programului de lucru. Din aceste considerente, puterea financiară a acestora a scăzut foarte mult. 

În condițiile în care iarna se apropie, iar facturile pentru utilități cresc, oamenii își fac griji în legătură cu modalitatea în care vor reuși să își achite toate cheltuielile lunare și să treacă de anotimpul rece fără restanțe. Pentru cei care au nevoie de o sumă de bani mai mare sau cei care își fac planul financiar pentru perioada următoare, o soluție ar putea veni din partea creditelor, accesate atât offline (la biroul ofițerului de credite) sau online, din confortul propriei locuințe. 

Diferențele dintre creditele online și cele offline  

Principala modalitate de accesare a unui credit financiar este prin contact direct, la biroul instituției financiare, indiferent că este bancară sau nebancară. Totuși, tot mai multe astfel de instituții s-au orientat și către acordarea creditelor în mod online. 

Dacă solicitarea unui credit offline presupune deplasarea solicitantului până la cel mai apropiat birou al instituției alese, în cazul creditului online, acesta îl poate accesa din confortul casei sale, cu ajutorul unui gadget inteligent – laptop sau telefon – conectat la internet. 

La creditele offline, documentele solicitate de instituția respectivă trebuie prezentate toate odată, în format fizic, în timp ce la creditele online, documentele pot fi scanate și trimise instituției creditoare, prin email sau pe platforma digitală. 

Cele mai citite articole

O altă metodă de obținere a unei sume de bani constă în apelarea la un amanet, tot prin intermediul internetului.

Avantajele și dezavantajele creditelor offline 

Creditul offline are avantajul că pot fi obținute oferte personalizate, în funcție de nevoile și dorințele solicitantului. Din moment ce presupune interacțiune fizică directă, este mult mai ușor de lămurit posibilele aspecte care nu sunt foarte clare. 

Totuși, unul dintre principalele dezavantaje se referă la deplasarea până la biroul creditorului, ceea ce presupune intrarea în contact cu mai multe persoane, lucru evitat de foarte mulți oameni, în condițiile actuale. 

Avantajele și dezavantajele creditelor online  

Oamenii au început să utilizeze internetul pentru foarte multe tipuri de activități, astfel că posibilitatea de a accesa un credit din confortul propriului cămin este un aspect pe care foarte mulți îl apreciază. În plus, aceștia se bucură și de posibilitatea comparării ofertelor mai multor creditori, calcularea automată a costurilor, precum și verificarea sau aprobarea rapidă a solicitării. 

În ceea ce privește dezavantajele, creditele online presupun riscul ca datele să fie mai ușor accesate de către hackeri. Cu toate acestea, instituțiile financiare serioase dispun de o infrastructură sigură care permite desfășurarea în siguranță a tranzacțiilor.

Cele mai citite articole