Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 idei pentru a amenaja o baie mică

Căutați idei de amenajare a unei băi mici? O baie mică poate fi elegantă, practică și, cu un know-how potrivit, eficientă în ceea ce privește spațiul. Băile mari sunt un lux la care mulți dintre noi nu pot decât să viseze – o cadă în mijlocul camerei, cu șemineu, așa cum vedem în filme, este greu de transformat în realitate. Oricât ar fi de greu, credem că băile mici pot fi la fel de superbe!

Un spațiu mic nu trebuie să arate aglomerat dacă apelezi la câteva trucuri inteligente. Iată câteva dintre ele:

1. Creați iluzia spațiului cu cadă ovală

Nu vă feriți să includeți o cadă freestanding într-o baie mică. Cunoscută și sub numele de cadă de baie tip insulă sau cadă de baie de mijloc, cada freestanding ovală așezată la perete face baia să pară mai spațioasă pentru că nu are colțuri. 

Un raft special care să ascundă conductele este, de asemenea, o soluție la îndemână pentru a adăuga spațiu suplimentar și pentru a depozita săruri de baie, plante și multe altele.

2. Rezolvați problema plafoanelor joase

Dacă aveți o cameră la mansardă și nu aveți un plafon suficient de înalt deasupra căzii pentru a monta un duș, optați pentru o cadă cu baterie cu suport de duș. 

De asemenea, în lipsa spațiilor de depozitare, puteți alege o tavă care se prinde pe cadă, pentru a ține la îndemână consumabilele pe perioada în care faceți baie.

3. Fiți inteligenți și apelați la cabine de duș

O cabină de duș cu pereți din sticlă fără rame este ideală când ne referim la amenajarea unei băi mici, contribuind la crearea iluziei spațiului. Completați această alegere cu faianță albă sau placați pereții cu plăci de marmură albă; astfel spațiul mic al băii dumneavoastră va căpăta un strop de glamour, fără a fi copleșitor.

4. Mizați pe forme diferite

Combinați un perete pe care l-ați îmbrăcat cu faianță dreptunghiulară, cu un altul îmbrăcat cu faianță de formă hexagonală, de exemplu, pentru a crea o baie mai interesantă. Puteți alege faianță hexagonală și în verandă și bucătărie, ca o legătură subtilă între camerele aceleiași case.

5. Mizați pe linii

Pentru un aspect minimalist care să creeze spațiu, mergeți pe plăci de faianță lungi, precum plăcile de parchet, pe care să le puneți pe verticală. Nu uitați să alegeți faianță albă. Vechea pardoseală poate fi înlocuită cu o pardoseală cu aspect industrial, care este mai plăcută pentru ochi.

6. Gândiți ca un expert

Arhitectural și vizual, cel mai bine este să păstrezi o baie mică cât mai liberă, fără a înghesui prea multe lucruri în ea. Agățați-vă prosoapele de bare sau cârlige și utilizați mai degrabă o chiuvetă cu picior decât una cu mască. Pentru duș, optați mai degrabă pentru o ușă din sticlă transparentă decât pentru o perdea și suprafețe reflectorizante, cum ar fi plăci ceramice lucioase la scară largă.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!