Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Când se introduce laptele de creştere în alimentaţia bebeluşilor şi în ce scop?

Variantele de lapte praf Humana de creştere sunt introduse în alimentaţie în perioada 1-3 ani şi rămâne cea mai importantă parte lichidă a unei alimentaţii de diversificare pentru marea majoritate a copiilor, o dată cu începerea diversificării alimentaţiei.

Copiii care nu sunt alăptaţi sau din diferite motive necesită suplimentarea cu minerale şi cu vitamine sunt hrăniţi cu formule de lapte de creştere. Există şi formule de lapte praf speciale pentru copiii mai mari, pentru copiii care au împlinit 2 sau 3 ani, dar acest lapte de continuare nu are scopul de a promova încetarea alăptării, ci de a suplimenta necesarul de nutrienţi care nu pot fi obţinuţi din laptele matern sau din alimentele consumate.

Lapte praf de creştere vs. lapte de vacă

Laptele de vacă nu este indicat copiilor în primul an de viaţă, pentru că este mai greu de digerat şi poate da alergii. Acesta are concentraţii mari de proteine şi de minerale ce pot suprasolicita rinichii copiilor care nu sunt mături, provocând chiar o serie de probleme de sănătate. În plus, laptele de vacă nu are nivelul necesar de fier, de vitamina C şi de alţi nutrienţi care sunt necesari dezvoltării copiilor la început de drum.

Când copiii au împlinit un an, aceştia pot primi lapte de vacă, dacă au o dietă echilibrată de alimente solide, dar este de preferat laptele praf de creştere. Formulele de lapte de continuare pentru copii sunt de preferat laptelui de vacă pentru că acestea conţin acizi graşi esenţiali DHA şi ARA, care pot sprijini dezvoltarea creierului şi ochilor.

Ce riscă părinţii care aleg o alimentaţie nesănătoasă pentru copii în primii ani de viaţă?

Cele mai citite articole

Alimentaţia timpurie din copilărie are un impact major asupra stării de sănătate a copiilor la vârsta adultă. Primele 1000 de zile din viaţa copiilor sunt foarte importante, la fel de importante ca şi alimentaţia mamei din timpul sarcinii şi alăptării. Aceste prime 1000 de zile sunt de bază în ceea ce priveşte sănătatea copiilor în următorii ani de viaţă şi la vârsta adultă.

Nutriţia inadecvată bazată pe lapte de vacă poate încetini dezvoltarea fizică şi mentală a copilului pentru toată viaţa, contribuind la afectarea dezvoltării şi a sănătăţii acestora. Alimentaţia necorespunzătoare poate duce atât la supraponderabilitate, obezitate, dezechilibru energetic şi un consum de alimente nepotrivite sau lapte de vacă slab afectează negativ sănătatea fizică şi cognitiva a copilului.

Ce conţine laptele praf Humana de creştere?

Laptele de creştere sau de continuare este recomandat copiilor începând cu vârsta de 1 an, fiind ideal împreună cu o alimentaţie echilibrată. Formulele de creştere se administrează ca şi parte a mesei, că gustare între mese sau ca şi băutură pe bază de lapte. Această formulă conţine proteine, acizi graşi, minerale, vitamine, proteine, precum şi grăsimi esenţiale şi calciu, fiind mult mai benefică decât laptele de vacă.

Laptele de creştere este comercializat ca fiind adecvat pentru copiii care au depăşit vârsta de 1 an şi până la 3 ani, fiind recomandat să suplimenteze alimentaţia copilului, nu să o înlocuiască.

Cele mai citite articole