Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Două criterii de luat în considerare, când cumperi o vitrină frigorifică verticală

Este important să știi cum funcționează o vitrină frigorifică, înainte și după cumpărare, deoarece o vei putea folosi mai bine și vei putea ajuta să aibă o funcționare optimă mai multă vreme. Indiferent dacă este o vitrină rece verticală sau orizontală, aspectele operaționale sunt similare.

Cum poți să te asiguri că vei alege dintre noianul de modele de vitrine frigorifice verticale de pe piață și să nu faci o greșeală?

La urma urmei, o activitate comercială de succes depinde în mare măsură de echipamentele frigorifice selectate corect și este destul de costisitor să faci erori când le comanzi.

În zilele noastre este imposibil să ne mai imaginăm comerțul cu produse alimentare fără astfel de dotări. Unde merge clientul de cele mai multe ori într-un magazin/raion cu mâncare, în primul rând? Răspunsul este simplu: la o vitrină frigorifică, anume concepută pentru depozitarea și afișarea corespunzătoare a mărfurilor alimentare!

Pentru a economisi banii, decide la ce sarcini te va ajuta respectiva vitrină frigorifică: ce produse vei pune în interiorul ei, ce dimensiuni vor avea, ce gramaj au acestea, ce interval de temperatură scăzută necesită pentru păstrarea acestora în niște condiții optime. 

1.Temperatura ce poate fi setată 

În cazul în care firma vinde produse alimentare necongelate, precum ar fi produse lactate și mezeluri, semifabricate, atunci este recomandabil să folosești vitrine frigorifice cu temperatură medie (joasă, dar pozitivă), în care regimul de temperatură este menținut de la 1 la 7 grade Celsius.

Pentru a stoca alimente congelate, trebuie să cumperi vitrine frigorifice care pot asigura o temperatură scăzută negativă ce poate coborî chiar și la -18 grade Celsius sau chiar mai mult în anumite situații speciale. De precizat însă că pentru congelare se utilizează totuși prioritar lăzi congelatoare, deși există și vitrine reci unde se afișează de multe ori sortimente de înghețată preambalată.

În general, dacă este necesar să se depoziteze produse alimentare care necesită condiții speciale, antreprenorii se orientează către modelele de vitrine universale care pot menține temperaturi de la minus 6 la plus 10 grade Celsius.

Pentru produsele de cofetărie se folosesc vitrine frigorifice specializate, care cel mai adesea sunt reglate la temperaturi ce merg de la plus 3 la 8/15 grade Celsius.

În toate vitrinele frigorifice, pentru a menține condițiile de temperatură specificate în normative, se folosește circulația aerului, care, la rândul său, poate fi forțată sau naturală.

Circulația forțată a aerului este asigurată de ventilatoare care dispersează aerul pe întregul perimetru al vitrinei.

Acestea fac o excelentă distribuție uniformă a aerului răcit, cu toate acestea, atunci când se depozitează alimente neambalate, este posibil ca acestea să se degradeze.

În cazul în care se produce o circulație naturală, masele de aer rece care ajung pe alimente în prezența acestui tip de refrigerare, costul unei vitrine frigorifice este mai mic. 

2. Vitrine reci verticale deschise sau închise? 

Când vrei să cumperi o vitrină frigorifică, trebuie să decizi ce model este mai indicat pentru afișajul produselor tale: cu sau fără ușă.

În punctele de vânzare cu amănuntul care vând bunuri la tejghea, este recomandabil să existe vitrine frigorifice închise. Acest lucru face posibilă nu numai afișarea produselor, ci și asigurarea depozitării lor pe un termen relativ scurt.

În hipermarketuri și magazine de autoservire, dimpotrivă, este necesar să se asigure accesul liber, foarte ușor al cumpărătorilor la bunuri. O vitrină deschisă (raft frigorific), orizontală sau verticală este ideală în acest sens.

Conform metodei de plasare a produselor, vitrinele sunt cu un singur sau cu mai multe niveluri.

Întreaga gamă de vitrine frigorifice verticale, dar și orizontale oferită de TC Romania Crown Cool este de înaltă calitate, iar prețul este accesibil. Același lucru se aplică și dulapurilor frigorifice, precum și altor produse HoReCa din catalogul lor.

Intră pe tcromania.com pentru detalii!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!