Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce trebuie să știi despre anvelopele Nokian de iarnă?

Producătorul finlandez de anvelope, cu sediul în orașul Nokia, a surprins deja șoferii din întreaga lume cu produsele sale. Compania nu a încetinit niciodată mai mult de trei sferturi de secol pe piața anvelopelor auto. Prima anvelopă de iarnă din istorie i-a adus faima, dar nu a fost suficientă.

Scopul proprietarilor succesivi de anvelope finlandeze a fost de a crea anvelope Nokian care să nu aibă egal. În cele din urmă, după 80 de ani de eforturi sporite ale celor mai eminenți ingineri și mai multe generații de muncitori, au fost create anvelopele de iarnă Nokian (pronunțate Nokien, Nokjen) fiabile, ultramoderne, pentru prima dată cu un rating „A” pentru condus pe o suprafață umedă. Potrivit multor șoferi, Nokian Tyres a realizat deja tot ceea ce s-ar putea realiza în producția de anvelope. Un lucru este sigur: dacă cineva mai poate învinge marca scandinavă, atunci – ca deja de mai multe ori în istorie – Nokian Tyres va face la fel.

Anvelopele de iarnă Nokian au câștigat poziții înalte în multe teste de anvelope auto. A avut deja 14 premii la testele de anvelope de iarnă, în primul sezon în care au fost vândute. Trebuie adăugat doar că acest lucru nu este, așa cum s-ar părea, atât de ușor de implementat. 

Producția de anvelope de iarnă WR D4 a început în 2015. Acestea sunt anvelope relativ proaspete, mai ales că predecesorul său, Nokian WR D3, și-a început viața pe piața anvelopelor în iarna anului 2011 și este încă în vânzare în ciuda succesorului său, modelul D4. 

Cele mai citite articole

Așadar, poți cumpăra anvelope WR D3, la fel ca WR D4. Când vine vorba de țara de producție, problema este un pic complicată. Din 2016, Nokian a transferat 99% din producția sa de anvelope iarna destinate pieței europene, către una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope din Europa, și anume Rusia . Deci, poți întâlni și Nokia WR D3, D4 sau A3, A4 produse în Finlanda, dar este foarte puțin probabil. 

Nokian din Finlanda produce în prezent numai anvelope pentru piața scandinavă (Finlanda, Suedia, Norvegia și Danemarca). Fiecare fabrică, inclusiv cea rusă, este complet supravegheată și controlată de Nokian Tyres cu sediul în Finlanda. Același lucru este valabil și pentru calitatea materiilor prime și tehnologiile utilizate. 

Deci, nu există nicio indicație că Nokian-ul rus este mai bun sau mai rău decât cel finlandez. Este pur și simplu identic și nu diferă decât în ​​ceea ce privește țata în care a fost produs. În plus, aproape fiecare model al anvelopei menționate mai sus va proveni din producția rusă.

Anvelopele Nokian WR D4 au o garanție de 5 ani de la data producției. Nokian își asumă responsabilitatea pentru tot felul de defecte materiale și defecte apărute în etapa de producție. Pentru ca producătorul să accepte reclamația, anvelopa trebuie să aibă o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 1,6 mm. Garanția nu acoperă anvelopele care sunt mai uzate decât sunt permise, chiar dacă perioada de 60 de luni din săptămâna și anul de producție nu a expirat.

Cele mai citite articole