Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toti soferii vor fi de acord ca o baterie descarcata poate provoca o durere de cap majora. Desi factori precum conditiile meteorologice dure si modul in care este folosita masina pot afecta durata de viata a bateriei masinii, este posibil sa fie prevenita descarcarea prematura a bateriei. Daca totusi bateria trebuie sa fie schimbata, la Vrum Auto se pot gasi bateriile potrivite pentru orice vehicul.

In medie, bateriile auto dureaza intre trei si cinci ani. Cei care vor sa evite nevoia de a o schimba dupa doar unul sau doi ani, ar trebui sa tina cont de sfaturile de mai jos.

Bateria trebuie sa fie testata regulat

Testarea proactiva a bateriei poate salva de la o defectiune sau o descarcare subita a bateriei in timp ce masina se afla pe drum. Mecanicii calificati vor putea efectua un test al bateriei, dar exista si un dispozitiv ce poate fi utilizat la domiciliu, util daca trebuie facut un test rapid.

Cele mai citite articole

Cea mai simpla modalitate de a testa tensiunea bateriei este utilizarea unui voltmetru. Daca este cumparat unul, voltmetrele digitale sunt cel mai usor de utilizat. Pentru o citire cat mai precisa, testul de tensiune se va face la cel putin douasprezece ore dupa ce masina a fost oprita.

Se va conecta cablul pozitiv al voltmetrului la borna pozitiva a bateriei si se repeta aceasta etapa cu firul negativ la borna negativa. Aparatul va afisa o citire a tensiunii. O baterie complet incarcata va afisa, de obicei, o valoare intre 12,4 si 12,8 volti. Daca citirea tensiunii nu se incadreaza in aceste cifre, este posibil ca bateria sa necesite o inspectie tehnica de la un mecanic.

Masina nu trebuie sa stea perioade lungi de timp

Daca masina este inactiva zile intregi (sau daca este luata doar in calatorii scurte), bateria nu va avea suficient timp pentru a se reincarca. Masina va functiona cel mai bine atunci cand este folosita in mod regulat, asa ca, daca este posibil, ar trebui scoasa la plimbare minimum 30 de minute, cel putin o data pe saptamana, pentru a incalzi motorul si a face circulatia fluidelor masinii.

Cele mai citite articole